Traian Băsescu, la mâna judecătorilor de la Curtea de Apel. Moment penibil, vineri, dacă Lucian Bolcaș câștigă

Curte de Apel - foto simbol
Curte de Apel - foto simbol

Traian Băsescu ar putea fi pus într-o situație delicată de către judecătorii Curții de Apel București. Avocatul Lucian Bolcaș încearcă să demonteze de la prima înfățișare scenariul cotrocenist în cazul Tokes-Steaua României. Președinția României a evitat să pună de îndată în aplicare hotărârea Consiliului de Onoare a Cavalerilor Ordinului Steaua României. Astfel, Laszlo Tokes a putut să acționeze în contencios decizia Consiliului. La prima înfățișare s-au derulat acte de procedură. Vineri, 13 iunie, ar putea fi o zi cu ghinion pentru președintele Traian Băsescu, întrucât există șanse să fie dată o soluție definitivă.

Contestația lui Laszlo Tokes are termen de judecată vineri, 13 iunie, la Curtea de Apel București, iar cazul se va tranșa prin soluție definitivă. Avocatul Consiliului de Onoare, Lucian Bolcaș, a refuzat să discute cazul, înainte de pronunțare, singura sa temere fiind legată de o încercare de amânare, din partea avocaților lui Laszlo Tokes.

Citește și Chirieac, despre Tokes: Democrația îți oferă dreptul să spui și lucruri aberante

 

Miza procesului Tokes vs. Cavalerii Ordinului Steaua României

De ce a întârziat Cotroceniul punerea în aplicare a deciziei Consiliului de Onoare? Traian Băsescu declarase, inițial, că va respecta hotărârea Cavalerilor Ordinului Steaua României. De ce îi convine lui Traian Băsescu contestația lui Laszlo Tokes?

Citește și Momentul ADEVĂRULUI: "Este Traian Băsescu președintele României sau... ?"

Pentru că orice metodă prin care se trage de timp îl scutește pe președintele Traian Băsescu de un moment penibil. Este rău pentru imaginea președintelui să admită greșeala pe care a făcut-o atunci când i-a dat decorația lui Laszlo Tokes. În plus, Traian Băsescu s-a folosit de relația specială cu acesta și cu ViKtor Orban pentru a scăpa, la referendum, Orban îndemnând maghiarii din România la boicot.

Dacă procesul de la Curtea de Apel sau alte manevre juridice reușesc să amâne o soluție definitivă până în decembrie, Traian Băsescu nu va fi nevoit să-i retragă chiar el lui Laszlo Tokes decorația. Rămâne ca viitorul președinte să aplice decizia Consiliului Cavalerilor Ordinului Steaua României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel