Traian Băsescu a promulgat o lege privind Rezervația "Delta Dunării"

delta dunarii
delta dunarii

Traian Băsescu a semnat, joi, decretul privind promulgarea Legii pentru completarea Legii nr. 82/1993 privind constituirea Rezervației Biosferei "Delta Dunării", prin care se interzice pe întreg teritoriul Rezervației Biosferei "Delta Dunării" schimbarea destinației fostelor amenajări piscicole, cu excepția situației pentru renaturare.

Actul normativ introduce unele reglementări, motivul fiind că "teritoriul Rezervației Biosferei "Delta Dunării" a suferit, în ultimii 10 ani, "o importantă și nedorită transformare prin schimbarea destinației fostelor amenajări piscicole în terenuri agricole, scăzându-se suprafața amenajărilor piscicole cu cca 10.000 ha", potrivit expunerii de motive. De asemenea, legea prevede că, "începând cu anul 2014, nu se mai poate acorda subvenție agricolă pentru terenurile aferente fostelor amenajări piscicole aflate pe teritoriul Rezervației".

VEZI ȘI: ÎNSCRIERI pentru expediții în Delta Dunării cu Liviu Mihaiu

Șeful statului a semnat joi și alte decrete. Astfel, a semnat decretul privind supunerea spre adoptare Parlamentului a aderării României la Tratatul între Regatul Spaniei, Republica Franceză, Republica Italiană, Regatul Țărilor de Jos și Republica Portugheză privind crearea Forței de Jandarmerie Europeană, EUROGENDFOR, semnat la Velsen, la 18 octombrie 2007.

De asemenea, a promulgat și Legea pentru scutirea de la plată a unor debite ale persoanelor provenite din sistemul de asigurări sociale al agricultorilor către bugetul de stat și Legea privind eficiența energetică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel