Topul echipelor de fotbal în funcție de valoarea cumulată a jucătorilor

Cele mai scumpe echipe din lume depășesc suma de 1 miliard de euro.

Lotul echipei olandeze de fotbal Ajax Amsterdam, semifinalista actualei ediţii a Ligii Campionilor, are o valoare totală de 420 milioane euro, mult inferioară unor echipe precum FC Barcelona sau Manchester City, care deţin jucători estimaţi la peste un miliard de dolari, conform datelor oferite de site-ul Transfermarkt, citat de agenţia EFE.

Ajax ocupă locul 20 în clasamentul mondial al formaţiilor cu cele mai valoroase loturi din lume, având totodată cea mai scăzută medie de vârstă (23,9 ani), alături de RB Leipzig (23,8 ani), germanii aflându-se pe poziţia a 17-a, cu un lot estimat la 432 milioane euro.

Campioana Spaniei, FC Barcelona, domină ierarhia celor mai valoroase echipe din lume, cu un lot estimat la 1,118 miliarde euro, urmată de Manchester United, cu 1,114 milioane euro, şi de Real Madrid, cu 965 milioane euro. Cele trei sunt urmate de Atletico Madrid (955 milioane euro), FC Liverpool (950 milioane) şi Paris Saint-Germain (927 milioane euro).

Echipa italiană Juventus Torino, pe care Ajax Amsterdam a eliminat-o în sferturile de finală ale actualei ediţii a Ligii Campionilor, are un lot evaluat la 782,50 milioane euro.

Citește și:

VIDEO Barcelona - Manchester United | Ce nu s-a văzut la televizor

Semifinale Liga Campionilor | Mânjii lui Ajax sau supervedetele Europei? Programul partidelor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel