Semifinale Liga Campionilor | Mânjii lui Ajax sau supervedetele Europei? Programul partidelor

The Final Four - semifinalele din Liga Campionilor - aduce în prim plan cele mai bune patru echipe ale Europei, în drumul lor către Madrid, acolo unde, una dintre ele va intra în posesia râvnitului trofeu.

Finala Ligii Campionilor din 2019 va fi ultima reprezentație a din Champions League din campionatul 2018-1919, care este cel de-al 64-lea sezon al turneului european de fotbal al cluburilor organizat de UEFA, dar și al 27-lea sezon de la redenumirea sa din Cupa Campionilor Europeni în Campionatul European UEFA Liga Campionilor. Finala se va juca pe arena Wanda Metropolitano din Madrid, Spania, la 1 iunie 2019, casa echipei Atletico Madrid.

Pentru prima oară în competiție, într-un meci se înscriu patru goluri în primele 11 minute. Înainte de meciul de miercuri seară, duelul dintre Borussia Dortmund și Legia deținea recordul. În 2016, fusese 3-1 încă din minutul 20. În 2011, Real Madrid a avut nevoie tot de 20 de minute pentru a înscrie 4 goluri cu Dinamo Zagreb.

Semifinale Liga Campionilor

Barcelona - Liverpool
Tottenham - Ajax

Sferturile de finală ale Champions League de anul acesta au adus și două dintre cele mai mari surprize din ultimii ani din competiția supremă a cluburilor.

CF Barcelona a avut, neașteptat, un meci extrem de facil cu Manchester United. După 1-0 în Anglia - autogol Shaw - Man United a început bine meciul de pe Câmp Nou și a dat o bară prin Rashford. Barca și-a revenit imediat, iar dubla lui Messi în doar 4 minute a rezolvat calificarea, englezii având o cădere inexplicabilă, ei cedând total frâiele meciului. Coutinho a înscris ultimul gol al meciului retur cu un șut superb, direct la vinclu.

Liverpool, adversara Barcelonei este singură echipa prezența în semifinale și în sezonul precedent, iar echipa lui Jurgen Klopp vrea să facă un pas în plus, după ce pierdea finală în sezonul trecut. Liverpool a trecut fără mari emoții de FC Porto cu victorie în ambele partide, în ciuda faptului că echipa portugheză a trimis multe șuturi la poartă. După 2-0 pe Anfield, Liverpool s-a impus și în retur cu 4-1.

Tottenham a depășit campioană en-titre din Anglia, Manchester City, în cel mai dramatic meci al sferturilor de finală, în care s-au înscris 8 goluri, 7 valide, și s-a ratat și un penalty. Locul lui Harry Kane, accidentat, a fost luat de Son, devenit erou cu cele 3 goluri din dublă manșă, fiind nominalizat și ca cel mai bun jucător al partidei. Meciul a început uluitor, cu 2-2 după doar 11 minute și 3-2 după 21 de minute! Llorente a reușit unul dintre cele mai importante goluri din carieră, reușind să înscrie cu coapsa, gol validat, după suspiciunea de henț, de către VAR. În ultimele minute a marcat Siebling, însă VAR a fost solicitat din nou și arbitrul turc a anulat reușita și a schimbat formația calificată în semifinale.

Ajax Amsterdam a reușit să o elimine pe principala favorită la trofeu, Juventus Torino, mai ales că italienii îl au în componență pe câștigătorul ultimelor 3 ediții ale competiției, Cristiano Ronaldo. A fost 1-1 la Amsterdam, dar Ajax a câștigat la Torino așa cum făcuse și la Madrid, o altă eliminare surpriză a ”mânjilor” olandezi, și s-a calificat în semifinale pentru prima dată după 22 de ani. Au trecut 46 de ani de la ultimul succes al lui Ajax în fata lui Juventus.

Jucătorii săptămânii stabiliți de oficialii UEFA Champions League:

Matthijs de Ligt: Juventus vs AJAX
Leo Messi: BARCELONA vs Man. United
Heung-Min Son: Man. City vs TOTTENHAM
Roberto Firmino: Porto vs LIVERPOOL

Liga Campionilor programul semifinalelor

Meciurile tur ale semifinalelor UEFA Champions League se vor disputa pe 30 Aprilie și 1 Mai, iar returul se va juca pe 7 și 8 Mai.

Barcelona și Tottenham vor fi gazdele în primele meciuri, astfel că finalistele se vor decide la Amsterdam și Liverpool.

Citește și:

Juventus, eliminată de Ajax. Ronaldo, record negativ în Liga Campionilor

VIDEO Barcelona - Manchester United | Ce nu s-a văzut la televizor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel