Timiş:Filiala judeţeană a Pro România le cere parlamentarilor minorităţilor să-şi anunţe public poziţia faţă de moţiune

Deputatul de Timiş Adrian Pau, membru al Pro România, le-a cerut, joi, reprezentanţilor minorităţilor naţionale din Parlament să-şi facă publică poziţia faţă de moţiunea de cenzură la adresa Guvernului, întrucât până acum doar reprezentantul minorităţii germane a anunţat public că va vota moţiunea, în timp ce ceilalţi trei deputaţi din Timiş ai minorităţilor nu au făcut-o.

El a afirmat că va fi atent la votul acestora, pentru ca în campania electorală să le spună electorilor cum s-au poziţionat faţă de Guvernul Dăncilă.

"O atenţie sporită o îndreptăm spre cei patru deputaţi ai minorităţilor din Timiş. Dacă reprezentantul minorităţii germane (Ovidiu Ganţ, n.r.) a anunţat public că va susţine moţiunea, cerem şi din partea celorlalţi trei deputaţi ai minorităţilor, de la bulgari, sârbi şi slovaci, să spună clar cum vor vota. (...) Noi vom merge să discutăm cu oamenii, să ştim ce vor ei şi să îi informăm cum votează deputaţii lor. Soarta României se joacă acum", a afirmat Adrian Pau, într-o conferinţă de presă.

Parlamentarul a reiterat faptul că alături de colegii săi din Pro România va vota moţiunea, deoarece doresc demiterea Cabinetului Dăncilă întrucât a dovedit că nu mai poate guverna şi este convins că de această dată moţiunea va trece.

Pe de altă parte, Adrian Pau a punctat faptul că deputatul PSD de Timiş Alfred Simonis, lider de grup al social-democraţilor din Cameră, va avea un "rol extrem de important" dacă actualul guvern va rezista, întrucât este cel care duce acum "o activitate foarte intensă" de a-i lămuri pe parlamentari să nu susţină moţiunea.

"Dacă Guvernul Dăncilă va rămâne, Simonis va avea un rol extrem de important. Este apărător al acestui guvern", a afirmat deputatul Adrian Pau.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel