Teodor Meleşcanu contestă în instanţă excluderea din ALDE

Teodor-Meleșcanu
Teodor-Meleșcanu

Preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, a declarat că va depune, în cursul zilei de luni, acţiunea în justiţie privind excluderea sa din ALDE.

"Acţiunea va fi prezentată în cursul zilei de azi (n.r. - luni)", a spus luni Meleşcanu, la Senat.

Meleşcanu, exclus săptămâna trecută

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat miercuri, în plenul Senatului, că Teodor Meleşcanu nu mai este membru al acestui partid, grupul senatorial se desfiinţează şi 'se configurează' un grup mixt. Meleşcanu a anunţat joi că îşi va 'căuta dreptatea în justiţie' pentru excluderea din ALDE, considerând că această decizie este neconstituţională şi ilegală.

"Din păcate, s-a adoptat o decizie de excludere a mea din ALDE care este perfect ilegală şi care de fapt nici nu există. Nu a fost pe ordinea de zi, nu a apărut niciun document, a fost o chestiune care doar s-a citit în şedinţă. Deci, din punctul meu de vedere, ea este inaplicabilă, este anticonstituţională, contravine regulamentului privind drepturile parlamentarilor şi din această cauză mi-a rămas o singură modalitate, de a-mi căuta dreptatea în justiţie. Şi o voi face", a declarat Meleşcanu săptămâna trecută la Parlament.

El a precizat că va solicita dezbaterea dosarului în instanţă după o şedinţă a Delegaţiei Permanente a ALDE.

"Vom ajunge până la urmă la o decizie la nivel de instanţă (...). A fost o comunicare neînsoţită de niciun fel de alte documente sau explicaţii care să dovedească pertinenţa acestei decizii. Nu s-a luat această decizie la nivelul... (...) Se aşteaptă documentele că a fost legală o asemenea decizie", a spus Meleşcanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel