Urmărește emisiunea live


Tensiuni în USR-PLUS pentru locale. Tudorache: Încleștare pe viață și pe moarte. Lupte mărunte

Dragoș Tudorache, coordonatorul tehnic al Alianței USR-PLUS, acuză mai multe organizaţii locale ale USR şi PLUS de o "încleştare pe viaţă şi pe moarte". Acesta spune şi că membrii USR şi PLUS se lasă prinşi în lupte mărunte, în loc să facă "o altfel de politică". 

"E un zgomot infernal în jurul nostru. Discutăm fără oprire despre cine are sau nu are dreptate. Am auzit zeci, dacă nu sute, de argumente și sunt momente în care-mi spun că toți cei care strigă au dreptate. Și nu vreau să uit că, în realitate, nu contează cine are sau nu are dreptate. Singurul lucru care contează este dacă suntem sau nu în stare să realizăm ceea ce am promis.

Vreau să ne amintim de ce suntem aici. Ne-am ridicat pe un val de revoltă a societății românești. Suntem produsul furiei și al tristeții din societatea românească, dezamăgită de propria ei nereușită. Am promis acestor oameni că noi vom fi cei care vom schimba România. Și nu vreau să uităm acest lucru, indiferent cât de mult ne dorim să avem dreptate. Pentru că nu e suficient să ai dreptate. E nevoie să-ți respecți promisiunile făcute. Altfel nu am fi cu nimic mai buni decât PSD sau PNL.", a scris Dragoş Tudorache pe pagina sa de Facebook. 

"Încleştare pe viaţă şi pe moarte în unele filiale" 

"Cred că e momentul unei discuții cât se poate de așezate și liniștite între noi și cu membrii partidelor noastre. În perioada imediat următoare, îmi propun să punem pe masă întreaga noastră istorie comună și separată, pentru a ne elibera de orice nuanțe sau idei care pot aduce atingere proiectului nostru comun: reforma clasei politice.

Ne-am propus, în numele unei părți a societății, că vom face ceea ce am numit „o politică altfel". Mai direct, că vom pune principiile înaintea dorinței de putere și a orgoliilor personale, că vom schimba comportamentul și componența clasei politice, că vom pune România înaintea a orice. Ideile ne-au rămas. Eficiența aplicării lor, mai puțin. Apar în discuțiile noastre tot mai multe alte priorități decât cele care ne sunt sursa deciziei de a intra în politică.

Mă uit la negocierile pentru locale și încerc să accept încleștarea pe viață și pe moarte din unele filiale. Oameni demni de tot respectul s-au lăsat prizonierii unor lupte mărunte. Fiecare încearcă să dovedească celuilalt că e mai bun și că merită mai mult. Și cu avantajul minimei distanțe încep să mă întreb de ce se războiesc cei care ar trebui să fie împreună? Nu sunt destule funcții pentru toți? Am câștigat oare deja alegerile astfel încât să împărțim nervoși blana ursului din pădure? Suntem împăcați cu ideea că, în timp ce noi ne luptăm, PSD și PNL stau și își râd în barbă, râd de cei care au spus că îi vor schimba în politică, dar încă nu reușesc să treacă de stadiul împărțirii unei victorii care nici nu a fost obținută?", a mai scris coordonatorul tehnic al Alianţei. 

"Devenim lipsiţi de înţelegerea celor care contează"

"Și, pentru că odată captivi tunelului propriilor noastre gânduri și viziuni, devenim din ce în ce mai lipsiți de înțelegerea celor care contează, e timpul să facem un pas în spate și să vedem întreaga perspectivă. E nevoie să ne întoarcem la cei cărora le aparținem. Membrii partidelor noastre, susținătorii noștri și cei care au ieșit în stradă pentru o Românie mai bună. Ei decid, ei dictează, ei contează. Dacă nu lucrăm pentru ei, ne-am pierdut prea repede și prea ușor busola. E nevoie să le spunem cine suntem și cum vom face ceea ce le-am promis.", a conchis Dragoş Tudorache. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel