Meteoritul Apophis trece pe lângă Pământ. A fost botezat după zeul egiptean al răului

Pexels
Pexels

Un asteroid botezat după zeul egiptean al răului va trece prin apropierea Pământului.

Asteroidul Apophis, botezat după zeul egiptean al răului şi distrugerii, va trece la 5 martie prin apropierea relativă a Pământului. Următoarea sa vizită va fi pe 13 aprilie 2029, informează Agerpres. În 2029 se va apropia atât de mult de planeta noastră încât va străbate zona în care sunt plasaţi sateliţii de orbită înaltă.

Acest asteroid a provocat rumoare după ce oamenii de ştiinţă au anunţat descoperirea sa, în 2004, pentru că exista un mic risc ca acest uriaş bolovan cosmic să se ciocnească cu Pământul în 2029. Ulterior, după analiza traiectoriei acestui asteroid, cercetătorii au ajuns la concluzia că nu avem, cel puţin deocamdată, de ce să ne facem griji.

În 2029 va trece printre sateliții Pământului

Chiar dacă vizita lui Apophis din luna martie a acestui an nu se anunţă la fel de spectaculoasă ca apropierea din 2029, când asteroidul va trece la o zecime din distanţa medie dintre Pământ şi Lună (aproximativ 31.900 kilometri, prin comparaţie cu distanţa de la Pământ la Lună de aproximativ 384.400 km), ea este urmărită cu atenţie de astronomi pentru a observa eventualele modificări pe care gravitaţia Pământului le va produce atât asupra corpului asteroidului cât şi asupra traiectoriei sale.

Va putea fi observat de aproape

Ei au calculat cât de rar se întâmplă ca un obiect de dimensiunea lui Apophis să treacă pe lângă Pământ atât de aproape ca în data de 13 aprilie 2029 şi s-au declarat de-a dreptul încântaţi de perspectiva de a observa de aproape un astfel de obiect cosmic. "Este ceva ce se întâmplă o dată la 1.000 de ani, aşa că este evident că a generat foarte mult interes", a comentat Marina Brozović, specialist în sisteme radar de la NASA's Jet Propulsion Laboratory, California.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel