Tătaru: Medicul ars din Piatra Neamț, test COVID POZITIV la Floreasca. A intrat pe dializă în Belgia

Medicul Cătălin Denciu, ars în incendiul de la spitalul din Piatra Neamț și transportat cu avionul la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles, a fost reconfirmat și cu COVID-19. 

Nelu Tătaru, ministru al Sănătății, a anunțat, la Digi24, că medicul Cătălin Denciu, ars în secția ATI din Piatra Neamț, în timp ce încerca să salveze pacienții cu COVID-19 de la Terapie Intensivă, a fost ars pe 75% din suprafața corpului: ”reevaluarea la Floreasca, dimineața când am ajuns aici, ne-a relevat arsuri pe 75% din suprafața corporală de gradul 2, A2, B și 3 și suspiciunea de arsuri pe căile aeriene superioare. Și atunci complexitatea acestui caz ne-a făcute să decidem transferul în străinătate, în Belgia.”.

De asemenea, ministrul a anunțat că medicul a intrat pe dializă în Belgia chiar astăzi: ”El când a ajuns acolo a beneficiat de o procedură de dializă, intrând apoi în tratament și toaleta arsurilor.”

În plus, el a fost și reconfirmat cu COVID-19 în urma producerii incendiului, a mai anunțat ministrul Sănătății. 

”La Floreasca s-au făcut evaluările și un test Real Time PCR pozitiv” a spus Nelu Tătaru, la Digi24. Întrebat dacă ”a mai fost pozitiv”, ministrul a răspuns că ”el a suferit de infecția cu SARS-CoV-2 în martie - aprilie, fiind și donator de plasmă în repetate rânduri. Rămâne reevaluarea care se face în Belgia, inclusiv pentru infecție cu SARS-CoV-2 să avem ca răspuns în zilele următoare”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel