Tăriceanu, culisele discuției cu Dăncilă: Dacă nu ieșim în ofensivă, soarta ne e pecetluită

Călin Popescu Tăriceanu a dezvăluit culisele discuției cu Viorica Dăncilă și motivele pentru care a ieșit de la guvernare. 

"Am convenit ca până pe 20 august să discutăm aceste lucruri. În primul rând că nu a venit, că a avut o problemă medicală. Ne-am întâlnit miercuri, dar cu colegii dânsei, nu au avut nimic și ne-au zis că gândesc un plan cu 10 măsuri, dar măsuri de mai mică amploare. I-am spus "doamna Dăncilă, ați ales o formulă de supraviețuire. Eu cred că e prea puțin. Dacă nu ieșim în ofensivă, soarta ne e pecetluită și în 2020 dumneavoastră care ați plecat de la 46 poate rămâneți cu un 20-25%, dar noi nu ne putem permite acest lucru" și sunt chestiuni de dată recentă. Am convenit să modificăm OUG 114 la care am avut obiecțiuni de la început și care a suferit o serie de adăugiri pe care noi nu le convenisem în Coaliție", a declarat președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, la emisiunea "Gândurile lui Cristoiu", de la Mediafax. 

Scorul de la europarlamentare, ”proces de reflexie”

Totodată, liderul ALDE a afirmat că a avut semnale cu privire la picajul în sondaje: ”Guvernarea a lăsat unele urme asupra noastră. Am avut cu 2 luni înainte de europarlamentare 13%, apoi 10-12%. Am primit cu o săptămână înainte de alegeri informații că rezultatul va fi prost. Ce a urmat a fost unul sub orice așteptări și acest lucruri a declanșat un proces de reflexie. Am analizat cauzele, era o anumită bulversare și am încercat să stăm apoi de vorbă. Am discutat o regândire a programului de guvernare, am discutat de câteva subiecte care să dea clar mesajul că ne preocupă problemele care sunt pe agenda populație: corupția și incompetența cuplată cu nepotismul. Am discutat o restructurare a guvernuluui, plus o reducere a secretarilor de stat, tăierea unor posturi la cabinetele demnitarilor", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la "Gândurile lui Cristoiu". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel