Surprizele lui Antonescu de pe listele PNL

Crin Antonescu
Crin Antonescu

Crin Antonescu, președintele PNL, a făcut primele declarații publice despre candidații la parlamentare, precizând că ”pe listă se află mai multe nume surpriză”. Liderul PNL a exclus candidatura Adrianei Săftoiu, dar a evocat posibile candidaturi ale lui Vlad Nistor și Sorin Roșca Stănescu.

Cea mai mare surpriză, pentru presa portocalie, este că propunerile au fost lansate în dezbaterea internă din partid chiar de către Călin Popescu Tăriceanu. Într-o ședință a BPC, de la începutul lunii septembrie, Tăriceanu a lansat ideea susținerii candidaturilor unor persoane cu reputație profesională deosebită și vizibilitate publică. Ca exemple, Tăriceanu i-a menționat pe Vlad Nistor, directorul Institutului Diplomatic Român și președintele Senatului din Universitatea București și pe Ioan Lascăr. Profesorul Lascăr, creatorul clinicii de chirurgie plastică de la Spitalul de Urgență, ar fi urmat să candideze în județul Bacău, unde este extrem de respectat de localnici. Spitalul din Comănești îi poartă numele (prof. Lascăr s-a implicat în renovarea, dotarea și funcționarea așezământului medical).

Crin Antonescu a preluat ideea lui Tăriceanu, iar susținerea candidaturilor lansate de acesta ar spulbera orice discuții despre dispute la vârful PNL.

O altă surpriză privind candidaturile de la București ar fi susținerea politologului Daniel Barbu, profesor la Universitatea București. Barbu a fost alături de Antonescu, la Cotroceni, și s-a remarcat prin implicarea în campania de suspendare și referendum.

Vlad Nistor și Daniel Barbu ar urma să candideze în București, mai precis în colegii electorale din sectorul doi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel