EXCLUSIV  Vâlcu, atac la Pintea, în scandalul exportului de bolnavi

Colectiv
Colectiv

La trei ani de la tragedia din Colectiv, Ministerul Sănătății se laudă cu desființarea singurei Bănci de Piele din România, pentru că, de douăzeci de ani, era o improvizație. Totul, în secret și cu promisiunea că va fi înființată o nouă Bancă de Piele mai bună. Jurnalistul Val Vâlcu îi atrage atenția ministrului Sănătății că, între timp, oamenii ce au nevoie de piele, nu se pot trata cu hârtiile ministrului Sorina Pintea. 

”E ca și cum ai închide drumurile publice, șoselele din România, pentru că ai o singură bandă pe sens și mor oameni și atunci le închizi până când construiești autostrăzi cu două benzi pe sens și separatoare pe sens. Asta e ideea, închizi șoselele și stai așa, fără nicio cale de transport până când se deblochează hârtiile, lucru care e o mare victorie a administrației împotriva administrației” a atras atenția Val Vâlcu asupra situației absurde. 

Reguli date ca să-și apere pielea

Jurnalistul subliniază că Ministerul Sănătății a marcat trei ani de la Colectiv prin faptul că se laudă cu desființarea Băncii de Piele din România, în sensul în care nu a făcut nimic în loc. Singura! ”Asta ilustrează cam tot ce (nu) s-a întâmplat după Colectiv. Ca să-și apere pielea autoritățile au dat cele mai dure reguli de protecție în caz de incendiu. A ajuns să se construiască hidranți la Comitetul Olimpic Român, lângă o piscină descoperită alcătuită din ciment, gresie, faianță și apă, pentru că așa sunt regulile de prevenire și stingere în caz de incendiu. Avem cele mai dure reguli din lume, ceea ce presupune costuri uriașe pentru investitorii privați. De cealaltă parte, aceste reguli nu le poți aplica decât închizând sute de instituții publice, universități, Parlamentul, celelalte instituții din Casa Poporului. Nu ne protejează cu nimic, au fost date ca să-și salveze pielea unii și alții.” subliniază Val Vâlcu.

Mândria unui Minister: Procedura e avansată

”A fost închisă Banca de Piele pentru că era o improvizație. Bună, rea, funcționa de 20 de ani și era singurul mod de a acoperi necesarul de piele, generat de entuziasmul unor medici în condițiile de jale din România. A fost închisă în secret de ministrul Pintea, care nu a deschis o altă Bancă de Piele. De trei ani, niciun ministru nu a făcut o Bancă de Piele, ultimul ministru, Sorina Pintea, anunță, cu mândrie, că demersurile sunt avansate. Nu reușesc să se descurce prin hârtii, ceea ce demonstrează fie incapacitatea administrativă, fie că actele necesare sunt aberante.  Doamna Pintea nu putea să aibă mai bune rezultate decât ministrul tehnocrat al Sănătății, venit în urma Colectivului, pentru că face exact același lucru: trimite bolnavii în străinătate, cum e situația cu transplantul de plămâni: există cerere în țară să se deschidă o clinică privată, fără investiții de la stat, cere autorizație pentru transplant pulmonar la Sibiu, iar ministrul se laudă că a trimis 15 bolnavi în Ungaria.” a mai precizat Val Vâlcu. 

Vezi și ce spune INVENTATORUL Băncii de Piele din România: EXCLUSIV România, fără Bancă de Piele. Dr. Dan Enescu critică decizia Sorinei Pintea: Era soluția, nu problema!

Hârtii în loc de grefe de piele

”În Minister, a pus oamenii lui Vlad Voiculescu și, prin urmare, nu are cum să aibă rezolvări diferite.  Evident că la Digi24, unde doamna ministru apare frecvent, e văzută ca o mare victorie închiderea Băncii de Piele, dar situația stă în felul următor: nu mai avem Bancă de Piele, iar cu hârtiile doamnei ministru care au avansat într-un ritm fenomenal, nu pot fi tratați bolnavii, nu pot să-și pună în loc de piele o hârtie de la minister.” a conchis jurnalistul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel