Strategia UNPR în alianța cu Ponta, după retragerea UDMR

Ieșirea UDMR de la guvernare a "rănit" coaliția din jurul PSD, dar nu schimbă fundamental ecuația politică a majorității din Parlament. Retragerea previzibilă a maghiarilor naște  întrebarea dacă ceilalți aliați ai social-democraților, în special UNPR, se vor reorienta spre PNL.

Sociologul Alfred Bulai a explicat pentru DC News că UNPR-ul lui Gabriel Oprea nu are motive să părăsească acum coaliția de guvernare. Majoritatea este îndeasjuns de solidă, iar plecarea UDMR nu face decât să dea mai multă greutate cuvântului liderilor UNPR în cadrul coaliției. Bulai spune că cei 50 de parlamentari ai UNPR-ului ar putea schimba barca politică în pragul prăbușirii iminente a guvernului și nu acum, când majoritatea se bucură de stabilitate. O retragere intempestivă în 2014 a UNPR nu i-ar aduce avantaje pe niciun palier politic.

UNPR, avertisment către PSD: Majoritatea parlamentară stă în noi

În opinia lui Alfred Bulai, Uniunea Democrată a Maghiarilor din România a făcut o mișcare strategică bună prin ieșirea de la guvernare imediat după alegeri. În cazul în care Opoziția va depune o moțiune de cenzură în februarie, UDMR va fi fost deja de trei luni despărțită de PSD și va evita eticheta de "trădător". 

Între motivele care au stat la baza decizie UDMR de joi, profesorul Alfred Bulai crede că se numără și teama Uniunii de a nu pierde susținători în favoarea celorlalte două partide ale etnicilor maghiari, PPMT și PCM, care au un discurs mai radical.

Culise, ieșirea UDMR de la guvernare. Răsturnare spectaculoasă în Consiliul Permanent

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel