Steve Jobs, interdicție pentru proprii copii: fără iPad-uri acasă

Dezvăluire șocantă despre Steve Jobs, unul dintre fondatorii companiei Apple. În timp ce încerca să convingă milioane de oameni că trebuie să aibă neapărat gadgeturi Apple, Steve Jobs, le interzicea propriilor copii să folosească iPad-uri acasă şi le limita accesul la Internet, scrie The Independent, potrivit Mediafax.

Pentru generația tânără, o asemenea interdicție ar putea suna ca o condamnare la plictiseală, însă copiii lui Jobs se aşezau în jurul mesei, la bucătărie, şi stăteau de vorbă unii cu alţii despre diverse lucruri. 

Dezvăluirea a fost făcută de către jurnalistul american Nick Bilton, care şi-a amintit o conversaţie cu cofondatorul Apple în 2010, cu un an înainte de moartea acestuia.

Steve Jobs l-a sunat ca să i se plângă că are o problemă de percepţie a iPad, care tocmai era pus în vânzare.

Bilton scrie în The New York Times (NYT) că, după ce a fost "tocat mărunt" de Jobs, a fost şocat de răspunsul pe care acesta i l-a dat la o întrebare prin care, de fapt, voia să schimbe subiectul.

"Deci, copiii dumneavoastră probabil că iubesc iPad-ul?", l-a întrebat el. "Nu l-au folosit. Limităm cât mai mult folosirea tehnologiei de către copiii noştri acasă", i-a replicat Jobs.

Bilton scrie că i-a răspuns "printr-un suspin şi o tăcere plină de uimire". "Mi-am imaginat locuinţa lui Jobs ca pe un paradis al tocilarilor, că pereţii erau nişte ecrane tactile uriaşe şi că masa pe care mâncau era făcută din iPad-uri", adaugă el.

Geniul erei digitale s-a dovedit a fi astfel precaut față de efectul pe care tehnologia excesivă îl are asupra copiilor.

De altfel, există suficiente studii științifice care relevă că tehnologia modernă poate fi dăunătoare. Potrivit unui studiu, publicat luna trecută, s-a remarcat o îmbunătățire vizibilă a abilităților sociale la copii de 11 și 12 ani, care, timp de cinci zile, nu au avut acces la dispozitive digitale, inclusiv televizoare.

Steve Jobs, considerat o legendă a domeniului IT, a decedat pe data de 5 octombrie 2011, după o luptă îndelungată cu un cancer pancreatic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel