Statutul PNL, modificat. Ce se întâmplă cu foştii preşedinţi aleşi ai partidului

PNL
PNL

Consiliul Naţional al PNL a adoptat, sâmbătă, propunerile pentru modificarea Statutului liberalilor, între care se numără cea prin care foştii preşedinţi ai partidului, care sunt încă membri şi au fost aleşi de către Congres sau Convenţie în aceste funcţii, devin membri ai Biroului Executiv. 

Modificările prevăd că 'foştii preşedinţi ai partidului, membri PNL, aleşi de către forurile statutare (Congres sau Convenţie), aflaţi în funcţie la data fuziunii din anul 2014 şi ulterior acesteia' devin membri ai BEx. De asemenea, preşedintele Ligii aleşilor locali va fi membru al Biroului Executiv al PNL, potrivit modificărilor la statut. Prin noile prevederi un membru al partidului poate cumula cel mult două funcţii alese de conducere, dar nu la acelaşi nivel. 'Aleşii locali ai partidului pot candida la funcţii de conducere în partid numai în circumscripţia electorală unde au fost aleşi la nivel naţional', se mai arată în noile prevederi.

Noile prevederi vizează şi stabilirea cotizaţiilor membrilor PNL de către BEx, BPN şi BPJ. 'La nivelul filialelor teritoriale se pot angaja cheltuieli numai în limita disponibilului existent, în casieria filialei sau în conturile bancare ale acestuia, la data contractării sau în limita contractelor de donaţie sau sponsorizate încheiate, chiar dacă acestea nu au fost încheiate încă.

Cheltuielile ce depăşesc valoarea de zece mii de lei se pot angaja de către filiale prin decizie a preşedintelui, contrasemnată de secretarul general şi trezorierul filialei şi numai cu avizul trezorierului partidului, cu excepţia cheltuielilor ocazionate de închirierea şi funcţionarea sediilor filialelor teritoriale', stipulează noile prevederi. Conform acestor prevederi, BEx, la propunerea preşedintelui partidului, poate stabili sancţiuni pentru neplata timp de şase luni a obligaţiilor financiare. Modificarea Statutului PNL a fost votată cu majoritate de voturi, 12 împotrivă şi două abţineri, potrivit Agerpres.

[citeste si]

 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play


Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.201
YesMy