Statuia în fața căreia s-au pozat milioane de turiști, un fake

Manneken Pis, o statuie cu o istorie lungă și zbuciumată, alături de care s-au fotografiat milioane de turiști în Bruxelles, ar fi un fals, scrie The Guardian.

Pentru belgieni, celebrul Manneken Pis reprezintă un simbol al capacității de auto-ironie a celor din Bruxelles. Capacitatea locuitorilor orașului de a râde de ei înșiși este însă pusă la încercare acum de către oamenii de stiință, care încearcă să descopere dacă nu cumva celebra statuie de bronz este, de fapt, un fals.

Oficialii orașului nu fac nici un secret din faptul statuia de 61 de centimetri pe care turiștii o văd urinând într-o fântână din oraș este doar o copie a originalului comandat de sculptorul Jérôme Dulquesnoy cel Bătrân și instalat în 1619, care se află acum în Muzeul din apropiere.

Cu toate acestea, oamenii de știință spun că nu sunt sută la sută siguri nici măcar de faptul că versiunea din muzeu este statuia originală și o vor supune unor teste, pentru a se edifica.

De asemenea, cercetătorii vor lua probe de pe suprafața și din interiorul statuii din Bruxelles, pe care le vor compara cu alte lucrări din aceeași perioadă. Astfel, speră oamenii de știință, vom afla cu certitudine dacă Manneken Pis este originală sau nu.

Vezi și: Sondaj: Statuie uriașă între Casa Presei și Arcul de Triumf. Cum o vede publicul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel