Spitalul Universitar de Urgență, proiect de finanțare adoptat de Guvern

Bianca Ştefan / 20 Martie 2019 / 11:19 Salveaza PDF Comentarii
Guvernul Dăncilă
Descriere foto: Guvernul Dăncilă

Guvernul a aprobat proiectul de finanțare acordat Spitalului Universitar de Urgență pentru dotarea blocului operator central.

Guvernul a aprobat o HG privind finanțarea proiectului de investiții a Spitalului Universitar de Urgență din București.

Ocrotirea sanatatii populatiei se realizeaza prin asigurarea unui act medical sigur, realizat in conditi de calitate si cu aparatura moderna. In acest sens, Guvernul a alocat fonduri substantiale anul acesta, cu care vom realiza investiti majore in unitatile sanitare din toata tara.

Valoarea estimata a proiectului de investitii la Spitalul Universitar București este de 71, 084 milioane lei, fonduri cu care vor fi dotate cele 11 săli de operație care formează Blocul Operator Central din Spitalul Universitar de Urgență București.

Durata de realizare a investitiei va fi de 18 luni.

Proiectul prevede achizitia de aparatura medicală de ultimă generație, necesară crearii unei structuri unitare, integrate și performante care să asigure nevoile pacienților.

Aparatura cuprinsă în proiectul de investiții

 

Categoriile de aparatură medicală cuprinse în proiectul de investiții necesare viabilizării Blocului Operator Central sunt următoarele:

I. Aparatură medicală și accesorii pentru explorări funcționale și imagistică pentru blocul operator și post operator
II. Aparatură medicală și accesorii pentru pre-operator și post-operator
III. Aparatură medicală și accesorii pentru bloc operator
IV. Aparatură medicală și accesorii pentru blocul operator-neurochirurgie
V. Instrumentar pentru chirurgie deschisă în blocul operator.

Dotarile vor asigura aplicarea unor tehnici actuale modern pentru toate specialitatile, inclusiv abordarea laparoscopica, care are multiple beneficii, printre care recuperarea rapida a pacientului, scaderea duratei de spitalizare si a riscului de infectii.

Instrumentarul care va fi achiziționat pentu dotarea Blocului Operator Central este unul actualizat pentru nevoile actuale ale patologiilor tratate, în cantități estimate plecând de la volumele medii ale anilor trecuți, dar modulate pentru o trecere progresivă în următorii ani către tehnici minim invazive, dar și o creștere a activității de tip terțiar și de excelență în toate domeniile.

Proiectul aprobat azi este doar un prim pas si se inscrie in masurile care au ca scop implementarea Strategie nationale de sanatate si a Planului de actiuni pe perioada 2014 - 2020".

Vezi și: Transportatorii, condiție pentru Guvern: Oprim transportul de tot


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27