Coronavirus - COVID 19
România în stare de alertă
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail [email protected] și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

EXCLUSIV  Spectaculosul SPOTLIGHT – Festivalul Internațional al Luminii, pe Calea Victoriei

Magdalena Popa Buluc / 18 apr 2017 / 20:04
Artistic Projection
Artistic Projection

Primăria Municipiului București, prin ARCUB, vă invită la deschiderea oficială a celei de a treia ediții a Festivalului Internațional al Luminii – SPOTLIGHT, ce va avea loc joi, 20 aprilie, la ora 20:30 în Piața George Enescu, cu show-ul Illuminaire al companiei austriece Phoenix Fire Dancers

Illuminaire este fără îndoială cel mai spectaculos show de lumini. Spectacolul de lasere, proiecții, acrobații, dans este completat de tobe live și de cele mai spectaculoase numere de circ. Un show unic, pe care vă veţi dori să îl revedeţi!

 (w670)

Monolith

După evenimentul de deschidere instalațiile vor putea fi descoperite pe traseul dintre Muzeul Național de Artă al României și Splaiul Independenței, în perioada 20 -23 aprilie, între orele 20:30 și 23:00.

 

Festivalul Internaţional al Luminii din Berlin va prezenta, la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, Artistic Projection. O instalație de lumină care se folosește de fiecare detaliu arhitectural al clădirii pentru a transforma fațada Bibliotecii Centrale Universitare într-o proiecție artistică de dimensiuni impresionante.

 

La Muzeul Naţional de Artă al României, veţi descoperi Symmetry.Proiecția realizată de Maxin10sity aduce în fața publicului Spotlight, un joc fascinant de forme și culori. Proiectul de video mapping a pornit de la ideea că simetria face parte din viața fiecăruia dintre noi. Symmetry combină efectele inovatoare și pline de dinamism cu elementele de arhitectură ale clădirii și cu fundalul sonor adecvat.

 (w670)

Silhouettes Party

Alături, în Parcul Krețulescu, vă aşteaptă instalaţia For Peace, semnată de sedem minut, propusă de Signal Festival din Praga. Alergătorii luminoși aduși din Slovacia și creați de Róbert Farkaš simulează mișcarea ca formă de manifest. Figurinele sunt un demers pentru pace, libertate și artă și sunt rezultatul celor mai noi studii ale lui Farkaš cu privire la sursele neconvenționale de lumină.

 

Signal Festival din Praga prezintă Noisescape, instalaţie finlandeză a Teemu Määttänen. ÎnPiața Revoluției, lângă Monumentul lui Iuliu Maniu, creaţia artistului finlandez Teemu Määttänen evocă atât curbele unui deal dintr-o zonă rurală, cât și valurile unui ocean. Deși structura este una statică, proiecțiile care o animă creează iluzia mișcării. Spectatorii asistă cu fascinație la jocul formelor și culorilor printr-o combinație între geometria unui caleidoscop și motivele organice japoneze.

 

La mică distanţă, vizavi de Magazinul Muzica, vă puteţi întâlni cu Discoballs, conceput de 360 Revolution. Una dintre atracțiile primei ediții Spotlight, Discoballs, revine în 2017 pentru a  transforma Calea Victoriei în decor de petrecere. Spoturile luminoase proiectate pe clădirile din zonă merg cel mai bine cu muzică mixată live de un DJ și flashmob-uri organizate de dansatori profesioniști și animate de trecătorii care vor să li se alăture.

 

La Hotel Novotel vă aşteaptă Abstract Macro. Fațada hotelului Novotel se tranformă în cel mai surprinzător mod, timp de patru zile, datorită proiecției 3D realizată de Les Ateliers Nomad. Abstract Macro, show-ul complex de lumini și texture, animă cunoscuta clădire și captivează trecătorii prin varietate și energie.

 (w670)

Symmetry

Tom Brânduș / SylenzMedia reinterpretează clasicul joc Pacman care a fascinat milioane de oameni de-a lungul ultimelor 2 decenii, în instalaţia Laser Pacman.Fațada faimosului Palat al Telefoanelor va deveni astfel o suprafață de joc uriașă, reconstruind întocmai dinamismul bine-cunoscut de arcade în care Pac Man aleargă fără oprire într-un labirint cu scopul de a mânca diferite forme colorate, încercând în același timp să nu fie prins de fantome/monștri.

 

Festivalul Internaţional al Luminii din Berlin prezintă Sitting Guardians of Time, creaţia austriaculuiManfred Kielnhofer, în Piațeta din fațaTeatrului Odeon. O altă versiune a Gardienilor timpului - lucrarea cea mai importantă a sculptorului austriac - Sitting Guardians of Time a fost concepută ca o instalație de artă publică cu siluete de dimensiuni impresionante. Odată cu lăsarea nopții, acestea captează vizualurile multicolore ale instalațiilor de lumină proiectate pe suprafața lor.

(w670)

Aquarium Car

 

Ajungând la Cercul Militar Naţional veţi descoperi Energy of Bucharest, creat de Mindscape. Video mappingul ilustrează interdependența umană, sub forma unor animații bazate pe mișcarea și apropierea dintre persoane. Stând împreună oamenii pot descoperi elementele fațadei și construi noi posibilități. Variantele grafice sunt nenumărate: câmpuri de energie, vizualizări ale vibrațiilor.

 

Art Safari şi 360 Revolution au ales Grand Hotel Bulevard. La ediția 2017 a festivalului Spotlight, Grand Hôtel du Boulevard este pus în valoare prin artă și lumină. Clădirea, care datează din 1871, găzduiește la parter reproduceri ale picturilor lui Ștefan Luchian. Luminate din spate, după procedeul casetelor luminoase, lucrările de artă încântă bucureștenii cu un efect vizual deosebit de spectaculos. Nivelurile superioare ale clădirii atrag atenția de la depărtare, datorită siluetelor multicolore ale ferestrelor. Fiecare geam, acoperit cu un material translucid și iluminat dinamic, dă o nouă personalitate clădirii de secol XIX.

 

Artiștii polonezi Katarzyna Malejka și Joachim Slugocki, au sosit la Bucureşi cu Horizontal Interference, o instalaţie modulară realzată dintr-o structură luminoasă ce modelează spațiile publice prin culoare. Liniile orizontale de lumină multicoloră conectează trunchiurile copacilor și creează noi peisaje în mediul urban, prin infuzia de simplitate și rigoare. O puteţi descoperi pe calea Victoriei la numărul 22, Blocul Rosenthal.

 

Lângă Magazinul Victoria, vor fi amplasate literele volumetrice cu mesajul IUBESC.

 (w670)

Bucharest Calling


Din Franţa, Stéphane Masson aduce pe Calea Victoriei, la numărul 15, Aquarium Car.Recunoscut pentru lucrările sale care inserează un dram de magie și nebunie în rutina vieții de zi cu zi, videographer-ul francez s-a decis să transforme, pentru Fête des Lumières 2011, legendarul Fiat 500 într-un acvariu care se umple de apă și este populat de pești roșii cu ajutorul unei proiecții video. Instalația artistului din Toulouse a participat la Night Festival Singapore (2012), Festivalul La Novella din Franța (2013), Festivalul Luminilor din Dubai (2014).

 

Creaţia Monolith, realizată de echipa Hyperbynary, va fi amplasată pe Strada Lipscani, nr. 19, vizavi de Magazinul Victoria. Este un omagiu adus atmosferei urbane nocturne. Obiectul principal al instalației absoarbe lumina înconjurătoare și o transformă într-un show digital captivant. Compus din peste 3.300 de LED-uri, ansamblul afișează întregul spectru de culoare și folosește una dintre cele mai noi tehnologii în domeniu.

(w670)

 For Peace

TomBrânduș / SylenzMedia vor face o Proiecţie Laser pe faţada Palatului CEC.După Rainbow Street, curcubeul imens care a iluminat în primele două ediții arhitectura emblematică a Palatului CEC, Spotlight aduce în 2017 un omagiu acestui monument istoric al Bucureștiului printr-o instalație multimedia arhitecturală gândită de muzicianul și artistul visual Tom Brânduș. Simbol arhitectural al Capitalei, Palatul CEC este pus în altă lumină de cele șapte proiectoare laser ce creează efecte de raze tridimensionale, iar luminile inteligente sunt adaptate particularităților clădirii, în concordanță cu secvența de lasere și cu evenimentele ritmice și melodice ale mixajului muzical.

 

O altă creaţie a Festivalului Internaţional al luminii din Berlin este Guardians of Time, pe care o veţi putea viziona la Muzeul Național de Istorie a României. În fața unor vechi castele, în piețe aglomerate sau în parcuri faimoase, instalația The Guardians of Time a călătorit în diferite orașe din lume și a făcut parte din mai multe expoziții de artă. Creată de sculptorul austriac Manfred Kielnhofer în 2006, instalația Gardienii timpului este cea mai renumită lucrare a artistului pasionat de ideea că omul este întotdeauna păzit de o forță mai puternică decât umanitatea. Folosindu-se de liniștea și obscuritatea nopții, misticele siluetele luminate în roșu apar în peisajul urban pentru a ne provoca să avem o privire de ansamblu asupra spațiului și timpului și asupra locului nostru în lume. Instalația de artă a fost expusă în cadrul Bienalei de la Veneția, la Berlin, Rio de Janeiro, SUA, Danemarca, Istanbul, Dubai etc.

 (w670)

Horizontal Interference

La clădirea Loteriei Naţionale de pe Calea Victoriei, îşi are locul Silhouettes Party. Cunoscuți foarte bine publicului de la edițiile precedente Spotlight, Les Ateliers Nomad revin cu un show complex de culori și forme. Pentru acest an, artiștii au ales o clădire cu un șarm aparte, dar puțin pusă în valoare. Ferestrele clădirii Loteriei Naționale sunt gata să spună poveștile fericite sau melancolice ale unor cupluri reprezentate prin siluete. Toate acestea, într-o atmosferă ce abundă în culoare, mister și fantezie.

 (w670)

Sitting Guardians of Time

Nu putem omite Bucharest Calling de pe Calea Victoriei colţ cu Strada Franceză. Premiat la festivalurile Golden Drum și Eurobest, studioul specializat în video mapping, animație 2D și 3D, MotionLab vine la Spotlight cu cel mai nou proiect al său. După ce, în 2016, MotionLab a fost prima echipă din România nominalizată în competiția celui mai mare festival al luminii din lume – Circle of Light din Moscova, anul acesta studioul din București reinventează trecutul și aduce publicului Spotlight elemente din cultura românească cu proiectul Bucharest Calling.

 

Artistic Panels al Mobius Gallery. This Is What You Want, This Is What You Get este un pasaj hipnotic care explorează dorințele ca ficțiuni perfecte, distanța kilometrică dintre ce ne dorim și ce primim. Alternanța de cuvinte și lumini pulsând ritmic simulează procesul interior, dinamismul constelațiilor interioare care ne fac să dorim neîncetat câte ceva și să proiectăm prematur rezultatul. Această instalație propune prelungirea așteptării, transpunerea ei în ritm organic, crearea unui spațiu de meditație minimalist, intens, conceptual.

 (w670)

Simulare Mapping Les Ateliers Nomad

 

O altă oprire esterâul Dâmboviţa. Aici, vă aşteaptă Raţe pe apă, creat de 360 Revolution. Râul Dâmbovița este acaparat de invazia multimedia a Festivalului Internațional al Luminii cu o instalație pe apă de peste 15 metri lungime și 10 metri lățime. Compusă din 500 de elemente iluminate, instalația multicoloră Rațe pe apă își schimbă intermitent nuanțele cromatice în funcție de fundalul muzical al proiectului.

 

Partenerii internaționali Spotlight 2017, Festivalul Internațional al Luminii din Berlin și Signal Festival din Praga, vor fi prezenți în festival cu instalații și proiecții din Austria, Slovacia, Finlanda și Germania.

(w670) 

Festivalul Internațional al Luminii – Spotlight 2017 este organizat cu sprijinul Cercului Militar Naţional, Muzeului Naţional de Artă al României, Bibliotecii Centrale Universitare, Palatului CEC, Muzeului Național de Istorie a României, Loteriei Naționale, al Hotel Novotel şi al Grand Hôtel du Boulevard.

 

Energie pozitivă de la ENEL. 

(w670)

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


nxt.23