Soluția de ÎMPĂCARE în USL, amânată de Curtea de Apel Alba

Pacea din Uniunea Social Liberală a atârnat de decizia Curții de Apel Alba. Dacă ar fi fost luată miercuri, "pionul crizei" din USL, așa cum a fost numit chiar de Crin Antonescu, ar fi fost scos din schemă, iar PNL ar fi făcut un pas înapoi și ar fi negociat cu USD-ul. 

UPDATE 15:04: A fost decisă amânarea pentru 14 martie.

La Curtea de Apel Alba Iulia s-a judecat dosarul în care  Klaus Iohannis este reclamant și Agenția Națională de Integritate și Inspecția de Integritate sunt părâte.  În cazul în care Klaus Iohannis, care este propus pentru Ministerul de Interne și funcția de vicepremier, pierdea, PNL ar fi urmat să negocieze. Acesta este și motivul pentru care premierul Victor Ponta a amânat luarea unei decizii cu privire la numirea miniștrilor propuși de Partidul Național Liberal până luni. Dacă Iohannis ar fi fost scos din schemă, USL s-ar fi împăcat. Este a treia amânare a cauzei, ceea ce arată o tergiversare a dosarului, la fel ca în cazul premierului Victor Ponta, care a primit NUP în ceea ce privește plagierea.

ANI a sesizat Parchetul pentru o presupusă stare de incompatibilitate a lui Iohannis, care ocupă simultan funcția de primar și pe cea de reprezentant al municipiului Sibiu în Adunarea Generala a Acționarilor de la SC Apa Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 și la SC Piete SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale. Primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, a contestat decizia ANI în 31 mai, la Curtea de Apel Alba Iulia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel