Şocant! Femeia cu răni până la os, plimbată cu ambulanţa de la Constanţa la Vaslui şi retur

caz escare spitalul baneasa
caz escare spitalul baneasa

Pacienta cu escare profunde pe corp din Centrul de Sănătate Băneasa (Constanţa), care a ajuns cu ambulanţa la Spitalul de Psihiatrie Murgeni (Vaslui), nu a rămas internată în unitatea medicală vasluiană, ci a fost trimisă înapoi în Constanţa, susţine managerul spitalului din Murgeni, Lilica Oţel.

Managerul Spitalului de Psihiatrie Murgeni, Lilica Oţel, a spus că pacienta de 67 ani arăta dezolant în momentul în care a ajuns la unitatea medicală.

" Când a fost adusă la noi de la Băneasa, pacienta cu escare arăta dezolant. Era toată o rană, din cap şi până-n picioare, exact pe partea pe care a stat în pat şi s-a creat presiune. Acest lucru demonstrează că femeia nu a fost ridicată, nu a fost mobilizată şi nu i s-a făcut toaleta corespunzătoare pentru un pacient. Deci este clar că a fost neglijată cât a stat internată în spital", a declarat, joi, pentru  Mediafax managerul Spitalului de Psihiatrie Murgeni.  În urma evaluării stării de sănătate a femeii, conducerea Spitalului Murgeni a decis să o trimită înapoi, în judeţul Constanţa, cu aceeaşi ambulanţă cu care fusese transferată de la Centrul de Sănătate Băneasa . Miercuri, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, Constantin Dina, declara că femeia a fost transferată la un spital din Vaslui, de unde nu a mai revenit la Băneasa.

"Acest pacient nu trebuia internat în spitalul din Băneasa. Femeia a suferit un accident vascular, deci era o problemă de neurologie. Ne-au trimis-o nouă, la Murgeni, deşi nu făcea obiectul activităţii noastre, a unui spital de psihiatrie cu pacienţi agresivi . De fapt, era vorba de un caz social pentru că femeia nu are decât un fiu care nu avea posibilităţi financiare să o întreţină. Asta nu înseamnă că trebuia ţinută în acel spital şi, în plus, să fie neglijată. În urma triajului fãcut în spital, am decis că pacienta nu poate rămâne la noi, astfel că am trimis-o înapoi la Constanţa cu aceeaşi ambulanţă cu care fusese adusă", a mai spus Lilica Oţel.  Potrivit sursei citate, şi ceilalţi 18 pacienţi transferaţi de la Băneasa la Spitalul de Psihiatrie Murgeni erau neîngrijiţi în momentul în care au fost preluaţi de unitatea spitalicească vasluiană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel