ŞOCANT: Au încercat să-i TAIE picioarele unui atlet

Un triatlonist sud-african a fost atacat de o bandă care a încercat să-i taie picioarele cu un fierăstrău în apropiere de Durban (nord-estul ţării), informează AFP.

Marţi în jurul orei 3 dimineaţă, Mhlengi Gwala se îndrepta pe bicicletă la o întâlnire cu un prieten pentru a se antrena când a fost atacat de un grup de necunoscuţi, a explicat pentru AFP Dennis Jackson, directorul unei organizaţii de susţinere a atleţilor din Durban.

Aceştia au încercat să-i taie picioarele lui Mhlengi Gwala cu ajutorul unui fierăstrău, a adăugat el. Grupul de necunoscuţi ieşise dintr-un bar. El a crezut că vor să-l fure (...) şi le-a propus să le dea telefonul, ceasul şi bicicleta, a mărturisit un prieten al sportivului, Sandile Shange, la radio 702.

Dar nu asta voiau ei. Au luat un fierăstrău, doi tipi îl ţineau de partea de sus a corpului, în timp ce un altul îi tăia piciorul. Cred că au ajuns până la os şi nu au putut merge mai departe. Atunci au încercat să-i taie şi celălalt picior, a povestit Shange.

După cum mi-a spus Mhlengi, fierăstrăul era foarte ruginit, a precizat Shange, adăugând că atacatorii au luat-o la fugă la apariţia unei patrule de poliţie. Tânărul sportiv este acum operat pentru a se încerca să-i fie salvat piciorul. Chirurgii sunt încrezători, potrivit lui Dennis Jackson, care nu înţelege care au fost motivele atacatorilor.

Mhlengi Gwala este o persoană incredibilă, foarte prietenoasă şi un formidabil ambasador al sportului, a spus Jackson. Un atac total respingător, a reacţionat pe Twitter triatlonistul sud-african Henri Schoeman, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Rio. Prietenii şi rudele s-au mobilizat pentru a strânge fonduri care să acopere costurile operaţiei.

[citeste si]

Africa de Sud se confruntă cu o foarte mare criminalitate, cu 51 de crime comise pe zi, potrivit poliţiei, care denunţă o cultură a violenţei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel