ŞOCANT: Au încercat să-i TAIE picioarele unui atlet

Sebastian Florea / 07 Martie 2018 / 21:25 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Un triatlonist sud-african a fost atacat de o bandă care a încercat să-i taie picioarele cu un fierăstrău în apropiere de Durban (nord-estul ţării), informează AFP.

Marţi în jurul orei 3 dimineaţă, Mhlengi Gwala ''se îndrepta pe bicicletă la o întâlnire cu un prieten pentru a se antrena'' când a fost atacat de un grup de necunoscuţi, a explicat pentru AFP Dennis Jackson, directorul unei organizaţii de susţinere a atleţilor din Durban.

Aceştia au încercat să-i taie picioarele lui Mhlengi Gwala cu ajutorul unui fierăstrău, a adăugat el. ''Grupul de necunoscuţi ieşise dintr-un bar. El a crezut că vor să-l fure (...) şi le-a propus să le dea telefonul, ceasul şi bicicleta'', a mărturisit un prieten al sportivului, Sandile Shange, la radio 702.

''Dar nu asta voiau ei. Au luat un fierăstrău, doi tipi îl ţineau de partea de sus a corpului, în timp ce un altul îi tăia piciorul. Cred că au ajuns până la os şi nu au putut merge mai departe. Atunci au încercat să-i taie şi celălalt picior'', a povestit Shange.

''După cum mi-a spus Mhlengi, fierăstrăul era foarte ruginit'', a precizat Shange, adăugând că atacatorii au luat-o la fugă la apariţia unei patrule de poliţie. Tânărul sportiv ''este acum operat pentru a se încerca să-i fie salvat piciorul. Chirurgii sunt încrezători'', potrivit lui Dennis Jackson, care nu înţelege care au fost motivele atacatorilor.

Mhlengi Gwala ''este o persoană incredibilă, foarte prietenoasă şi un formidabil ambasador al sportului'', a spus Jackson. Un atac ''total respingător'', a reacţionat pe Twitter triatlonistul sud-african Henri Schoeman, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Rio. Prietenii şi rudele s-au mobilizat pentru a strânge fonduri care să acopere costurile operaţiei.

[citeste si]

Africa de Sud se confruntă cu o foarte mare criminalitate, cu 51 de crime comise pe zi, potrivit poliţiei, care denunţă o ''cultură a violenţei''.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26