Urmărește emisiunea live


Şi-a iubit atât de mult maşina încât a fost înmormântat în ea

Sursa foto: The Guardian
Sursa foto: The Guardian

Tshekede Pitso n-a vrut să se despartă de automobilul său preferat nici pe lumea cealaltă.

În martie 2020, un om de afaceri și politician sud african, pe nume Tshekede Pitso, a parcurs ultimul său drum în Mercedesul său, ne informează News 24. Se pare că omul era atât de obsedat de acest brand de mașini, încât, la un moment dat, a avut o flotă întreagă de asemenea exemplare, ne relatează fiica lui, Sefora Letswaka, în The Guardian. Aceasta susține că tatăl el a fost nevoit să-și vânda colecția de mașini când întreaga sa familia a dat de greu, însă a reușit să cumpere apoi un E500 la mâna a doua. Iar când mașina s-a stricat, Tshekede se simțea fericit stând numai la volan și ascultând radioul. „El ne-a spus că, atunci când va veni vremea, își dorea să fie înmormântat în ea. L-am ascultat și i-am îndeplinit dorința, cu speranța că tata e fericit acolo und se află acum”, a explicat fiica decedatului.

Înmormântarea a avut loc la începutul pandemiei, în martie 2020, însă COVID-19 n-a fost singurul lucru care a complicat situația. Directorul unei firme funebre, Thabiso Mantutle, a recunoscut că dorința pe care a avut-o familia decedatului n-a fost deloc simplu de îndeplinit. Acesta a precis că, pentru a putea îngropa o mașină în pământ, a fost nevoie de o groapă imensă, făcută cu ajutorul unui escavator. După care a fost construită o rampă pe care să fie lăsată în jos mașina, și, poate mai important decât orice alt aspect, a fost nevoie de obținerea unei autorizații speciale pentru asemenea înmormântare.

În ziua înmormântării, oamenii de pretutindeni au venit ca să vadă cum se poate înmormânta cineva într-o mașină. Mai mult, l-au putut vedea pe Tshekede Pitso la volanul mașinii lui înainte de-a ajunge la cimitir. Cum a fost posibil? Politicianul a fost așezat la volanul mașinii și condus prin oraș, până la cimitir. Se pare că Pitso a fost extravagant toată viața lui, dar și după ce a murit. Cu toate că sunt mulți care consideră o asemenea înmormântare ciudată, Tshekede Pitso n-a fost singurul care a plecat la cele veșnice la volanul mașinii sale. În 1977, femeia de afaceri Sandra Ilene West a fost înmormântată în mașina sa, un Ferrari din 1964, în San Antonio, Texas, ne relatează The New York Times.

Alexandru Macedon a fost înmormântat cu mâinile afară

Alexandros III Philippou Makedonon (20 iulie 356 î.Hr.–10 iunie 323 î.Hr.), cunoscut sub numele de Alexandru cel Mare, Alexandru Macedon sau Alexandru al III-lea al Macedoniei ( în greacă Μέγας Αλέξανδρος), rege al Macedoniei (336 î.Hr.-323 î.Hr.) a fost unul dintre primii mari strategi şi conducători militari din istorie. Cuceririle sale spectaculoase i-au făcut pe greci stăpâni ai Orientul Apropiat La moartea sa, la vârsta de 33 de ani, Alexandru era stăpânul celui mai mare imperiu cucerit vreodată. Deşi a devenit un om atât de influent şi unul despre care se vorbeşte până şi în zilele noastre, se spune că Alexandru Macedon a vrut să fie înmormântat cu mâinile afară din sicriu pentru a demonstra lumii că nu a luat nimic cu el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel