Semne prin care putem detecta mincinoșii

Scutaru Cristina / 21 noi 2018 / 09:23 Salveaza PDF Comentarii
discuție
discuție

Cu siguranță, de multe ori ați vrut să aflați dacă persoana cu care vorbiți minte, dar cum vă puteți da seama de acest aspect?

Leanne ten Brinke, psiholog criminalist de la Haas School of Business de la Universitatea Berkley, sugerează că instictul nostru care ne spune că interlocutorul nostru ne minte este destul de corect dar mintea ne joacă feste.

Din fericire există semne pe care să le urmărim pentru a detecta mincinoșii. Lillian Glass, analist comportamental și expert în limbajul corpului, autoarea "Limbajul corpului mincinoșilor", spune că atunci când încercăm să aflăm dacă cineva ne minte trebuie să știm întâi cum se comportă persoana în situații normale. Anumite obiceiuri, ca gesticulatul sau mărturisirile excesive ar putea fi normale pentru anumiți oameni.

Trebuie să ținem cont de faptul că aceste lucruri sunt indicatori ai minciunii, dar nu și dovezi. Plus că mai există și mincinoși care sunt foarte bine antrenați și care nu manifestă niciun semn.

1. Oamenii care mint tind să-și schimbe poziția capului rapid

Dacă cineva face o mișcare bruscă cu capul atunci când puneți o întrebare directă, înseamnă că ar putea minți.

"Capul ar putea fi retras sau tras înapoi, aplecat în față sau înclinat ăntr-o parte", spune Glass.

Acest lucru se întâmplă adesea inainte ca peroana să sărpundă întrebării.

2. Respirația s-ar putea schimba

Când cineva minte, începe să respire greu, acest lucru fiind un reflex, mai spune Glass.

Când respirtația se schimbă, umerii se vor ridica iar vocea se micșorează. În esență aceștia rămân fără respirație pentru că bătăile inimii se intensifică iar fuxul sângelui de schimbă. Organismul nostru reacționează astfel atunci când simțim o tensiune nevoasă generată de minciună.

Citiți continuarea pe DC BUSINESS
Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23