Sebastian Papaiani aniversează 76 de ani

sebastian-papaiani
sebastian-papaiani

Născut la 25 august 1936, în Pitești, actorul care l-a făcut faimos pe ”Plutonierul Căpșună” din seria ”Brigada Diverse” își sărbătorește ziua de naștere. Sebastian Papaiani, o stea a teatrului și cinematografiei românești, a împlinit sâmbătă 76 de ani.

Actorul de etnie greacă, după tată, care și-a petrecut copilăria ”într-o lume modestă”, unde era plin de țigani, ”cu care puteai fi prieten”, prin rolurile interpretate de-a lungul carierei sale actoricești și cinematografice, și-a câștigat locul în rândul actorilor de aur din România.

Cunoscut și admirat pentru rolul plutonierului Căpşună din seria "Brigada Diverse" în care a jucat alături de Dem Rădulescu, Puiu Călinescu, Toma Caragiu, Jean Constantin, precum și pentru rolurile din seria ”Păcală” sau serialul ”Toate pânzele sus”, Sebastian Papaiani a fost recompensat pentru întreaga activitate cu o stea pe Aleea Celebrităților.

La împlinirea vârstei de 75 de ani actorul declara că nu se simte ”împlinit”, iar dacă i s-ar oferi posibilitatea de a lua totul de la capăt ar alege meseria de... președinte.

"Eu pot să distrug o ţară cum nu-ţi dai seama. Aş vrea să fiu conducătorul unei ţări înfloritoare ca să le arăt cât pot usca eu ţara aia dacă o conduc. Cum îi cad ei petalele, staminele, polenul, cum se duce tot şi după care spun că suntem în democraţie, aveţi voie să plecaţi oriunde. (...) Ce visam, ce gândeam, ce îmi propuneam. E ca o Fata Morgana, după care fiecare actor a alergat până şi-a dat seama că este ca într-o tanchetă din aceea prin care acum trece glonţul mai uşor. Nu poţi să te împlineşti", declara pentru Agerpres Sebastian Papaiani, în urmă cu un an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel