Iadul pe Pământ, cel mai groaznic loc creat de setea de tehnologie-FOTO

Cel mai cumplit loc din lume este ascuns într-un colț necunoscut din Mongolia Interioară. Este un lac toxic, de coșmar, alimentat de setea lumii moderne de smartphone-uri, gadget-uri și tehnologie de ultimă oră. 

Zeci de conducte înșiruite scot valuri de nămol toxic din rafinăriile din jurul lacului. Mirosul de sulf și zgomotul conductelor creează ceea ce autorul unui articol de pe BBC descrie: "Se simte ca iadul pe Pământ". Suntem în Baotou, cel mai mare oraș industrial din Mongolia Interioară. Poate n-ați auzit de Baotou, dar minele și fabricile din Baotou ne alimentează viața noastră modernă. Este unul dintre cei mai mari furnizori de minerale sau pământuri rare, care pot fi găsite în absolut tot ce ne înconjoară, de la magneții din turbinele eoliene și motoarele auto electrice, la părțile componente ale smarthphone-urilor și ale televizoarelor cu ecran plat. În 2009, China a produs 95% din producția mondială a acestor elemente. Se estimează că minele Bayan Odo, de la nord de Baotou, conțin 70% din rezervele mondiale. 

(w670)

Autorul articolului de pe BBC, Tim Maughan, a precizat că a văzut fotografii cu Baotou înainte de a merge la fața locului, dar nimic nu l-a pregătit pentru ceea ce este aici. Pare cu adevărat un loc extraterestru, distopice și înfricoșător. Ideea că tot ce se află acolo este făcut de mâna omului, de telefonul ce-l are în buzunar, l-a îngrozit pe autor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel