Se rupe USL? Bursa pariurilor printre personalități. Ce au răspuns Ciutacu și Dana Grecu

Scindarea USL a devenit o probabilitate la aproximativ jumătate de an de la câștigarea legislativelor. Președintele PSD Victor Ponta a reacționat neașteptat de radical la afirmațiile belicoase ale lui Sorin Roșca Stănescu, cerându-i președintelui PNL excluderea senatorului liberal. Asta ori va fi capăt de drum pentru fuziunea social-liberală. Politologii au început să facă calcule, să formeze majorități, să anticipeze scenariul prezidențialelor din mai 2014 - obiectivul anunțat de alianță. DeCe News a întrebat un număr de personalități ale vieții publice, care au urmărit recentele evenimente din USL, dacă alianța se va rupe ori ba. 

Politologul Cristian Pîrvulescu descrie actuala situație din USL drept o criză politică penibilă care arată lipsa maturitate a politicienilor români. ”Tensiunile sunt importante și rațiunea nu pare a fi cea care domnește în USL. Justificarea cu SRS este firavă, tensiunile s-au acumulat în timp, dar după jumătate de an de la câștigarea alegerilor este devreme ca această alianță să se rupă și ultimatumul să fie dat de prim-ministru. Este ca și cum ar vrea s-o ia înaintea aliaților pentru a nu-i retrage încrederea în Parlament. Este o situație de un penibil absolut, o criză politică sterilă, care dovedește de fapt lipsa unei dezbateri politice serioase în România. Dacă orgoliile sunt cele care contează în politică înseamnă că sunt imaturi. Orgoliile lui Băsescu au făcut deja mult rău româniei”.

Realizatorul Rtv Victor Ciutacu opinează că ”se forțează ruperea USL-ului, de ambele părți. SRS pare de nestăvilit, în ciuda scuzelor sale. PSD-ul forțează o decizie drastică până luni deși SRS nu e un titan în PNL. La primul impuls aș zice că nu se rupe, dar pare că amândouă vor contrariul”.

Se rupe USL din cauza ”crizei SRS”: 

- Dumitru Pelican - DA; Victor Ciutacu - NU; Cristina Șincai - DA; Ioana Lupe - NU; Cristina Țopescu - NU; Miron Mitrea - NU; Dragoș Pătraru - NU; Marius Pieleanu - NU; Mugur Ciuvică - NU; Dana Grecu - NU; Tinel Gheorghe - DA; Adrian Papahagi - DA; Mirel Palada - NU; Monica Tatoiu - NU.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel