EXCLUSIV  Se JOACĂ! Indicii din SONDAJE după mutarea PNL. Vâlcu arată scenariul pus în aplicare de Orban-Iohannis

sediul PNL, după alegeri
sediul PNL, după alegeri

Ce ascunde demisia lui Ludovic Orban din această seară. 

”Demisia lui Ludovic Orban și numirea interimară a generalului Nicolae Ciucă pot fi privite din perspectiva sondajului ARGUMENT (n.r. institut de sondare al DCMedia Group), care a măsurat, înainte de alegeri, încrederea. Vorbim de o situație ca-n 2009, când, în urma alegerilor, nu au beneficiat câștigătorii, care nu au primit ”bonusul” învingătorului - de regulă, cel care câștigă alegerile, primește, la încredere, un bonus, îi crește cota de încredere. În 2009, nu s-a întâmplat acest lucru și, în contextul în care încrederea era deja pe muchie, a venit ”cutremurul” din 2010 care a prăbușit-o. Acum, dacă ar fi rămas Ludovic Orban în funcția de premier, ar fi fost o victorie chinuită, în contextul în care încrederea e foarte mică înaintea unui an 2021 care se anunță greu, cu măsuri impopulare” a punctat Val Vâlcu. 

Vezi și: EXCLUSIV  Sondaj ARGUMENT. Încrederea în politicieni. MARILE SURPRIZE! Cine-i ia fața lui Klaus Iohannis

Jurnalistul a atras atenția că sondajul ARGUMENT a arătat, în același timp, o încredere uriașă în Armată. 

Vezi și: EXCLUSIV  SONDAJ ARGUMENT. Încrederea în ARMATĂ

”Nicolae Ciucă este văzut de marele public ca general, ca tehnocrat, nu-l identifici, în primul rând, ca membru PNL, candidat PNL Dolj la Senat. Îl asociezi cu Armata, nu cu PNL. Funcția de premier interimar ar putea fi un scenariu de guvernare în prima parte a anului 2021. Un politician ar pleca cu o cotă mai mică de încredere și s-ar uza foarte repede. La asta se adaugă și că Armata gestionează vaccinarea. Și la negocieri e mai ușor. E un scenariu” a punctat Val Vâlcu. 

Jurnalistul a subliniat că acest scenariu arată că ”se construiește pe termen lung”, prin păstrarea lui Ludovic Orban în joc. Demisia de astăzi nu ar fi, în acest sens, o ”sacrificare” a lui Ludovic Orban, ci ar face parte dintr-un plan mai amplu de salvare. ”Premierul care va trece prin criză va fi unul de uzură” a punctat Val Vâlcu, amintind cazul Băsescu - Boc din 2009. 

***Articolul prezintă o opinie***

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel