Scufița Roșie, analiza psihologică care te va șoca

scufita_rosie1_57471700
scufita_rosie1_57471700

"Scufița Roșie" este mai mult decât o banală poveste de adormit copiii. În urma unei analize psihologice, au ieșit la iveală lucruri șocante despre care nimeni nu a vorbit până în prezent.

Neglijență parentală, pedofilie, seducție, violență extremă, tortură, crimă, ipocrizie - cam așa poate fi descris basmul pe care ni-l amintim cu toții.

Deși toată povestea pare inocentă la prima vedere, după o verificare mai apropiată vom putea descifra substratul sexual pe care îl abordează. Inițial povestea s-a născut dintr-o nevoie de avertiza tinerele aflate la pubertate despre pericolele puse de partea animalică a bărbaților, reprezentați de lupul cel mare și rău, scrie Psiholistic.ro. Iată cum ne sunt prezentate personajele, potrivit sursei citate anterior:

"Bunica. Aparent o batrană alcoolică, senilă și neajutorată. Care depinde de nepoata ei ca să-și întrețină viciul. Bătrâna locuiește singură și izolată in mijlocul pădurii și, mai mult decat atât: nici măcar nu îşi încuie uşa.

Mama. Ce fel de mamă își trimite fetița singură printr-o padure infestată de carnivori? De ce nu s-a dus chiar Mama la Bunica sau de ce nu a insotit-o pe Scufiița Roșie? Nu ni se spune nimic despre nici un tată, deci putem presupune ca mama Scufiiței avea niște relații mai libertine si fiica-sa ii statea în drum.

Vânătorul. Nu e un vânător real. Ce practică vânatorească e asta: să tai burta unui lup cu toporul, s-o umpli cu pietre şi sa-l arunci în râu? Este un personaj imatur, un salvator căruia ii place să-și chinuie adversarul învins cu ajutorul unei fetițe – un scenariu adolescentin.

Lupul. Acesta este menit să îi reprezinte pe bărbați în ipostaza de animale de pradă violente, mari, păroase și mereu înfometate. Cu toate astea, el e foarte blând și bine crescut la prima întâlnire, chiar dacă avansurile lui nu au succes.

Scufița Roșie. Să ne uităm în primul rând la haine: Ea poartă o pelerină si scufie roșie. Probabil pentru a-și suprima dorințele sexuale emergente de care devine din ce în ce mai conștientă, cu toate că încă nu le înțelege pe deplin. Accesoriul ei cel mai evident e scufia cea roșie pe care o poartă pentru a-și ascunde părul: feminitatea. Roșie, culoarea sângelui datorită asocierii cu sângele menstrual simbolizând trecerea de la copil la femeie a protagonistei", scrie Psiholistic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel