Școala în care elevii premianți sunt recompensați cu PURCEI, nu cu burse sau diplome

Școala în care elevii premianți sunt recompensați cu PURCEI, nu cu burse sau diplome / Foto: Pexels
Școala în care elevii premianți sunt recompensați cu PURCEI, nu cu burse sau diplome / Foto: Pexels

O școală îi recompensează pe elevii muncitori într-un mod inedit, cu purcei.

O școală primară din provincia Yunnan, din sud-vestul Chinei, a venit cu un stimulent unic pentru a-i recompensa pe elevii muncitori, oferindu-le purcei, scrie The Independent.

Școala elementară Xiangyang din Yiliang, una dintre cele mai sărace regiuni ale țării, și-a selectat cei 20 de elevi cu cele mai bune performanțe pentru recompensa neobișnuită, a raportat South China Morning Post. În cadrul unei ceremonii de premiere, 20 de purcei au fost predați elevilor și familiilor acestora de la școală pentru a-i încuraja să învețe și, de asemenea, pentru a stimula economia locală.

Videoclipurile de la eveniment, încărcate în Douyin, numele sub care TikTok este cunoscut în China, au arătat purcei împodobiți predați elevilor și familiilor lor, în timp ce copii purtau o insignă cu flori de hârtie roșie în piept, pentru a fi fotografiați. Hou Changliang, un profesor de la școală, a spus că purceii au fost cumpărați din fondul public de stat pentru a asigura legătura dintre economia rurală și educație.

Profesorii spun că refuză donațiile venite de la oameni. Motivul pentru care fac asta

„Acest tip de recompensă nu numai că a încurajat elevii, ci a și ajutat și familiile. Deși nu văd imediat beneficiile purceilor, vor obține mai multe beneficii de la ei în viitor”, a spus Hou.

Școala, care are 65 de elevi și doar patru profesori, a venit cu ideea de a încuraja elevii să devină independenți în loc să se bazeze pe donații. Profesorul Hou a spus că școala primește adesea solicitări de la oameni de pe rețelele de socializare care se oferă să doneze materiale elevilor, dar el refuză un astfel de ajutor, deoarece nu dorește ca elevii să se bazeze pe donații, ci să fie independenți.

„Sper că înțeleg că ar trebui să muncească din greu și numai prin aceasta vor putea avea demnitate și putere”, a spus el.

Ceremonia neobișnuită de premiere a atras atenția utilizatorilor chinezi de rețele sociale. Majoritatea au lăudat școala pentru inițiativa inedită spunând că acest premiu este mai util decât o diplomă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel