Scăpăm de Sars Cov-2 în 2021? Virusolog italian, declarația momentului

Foto Pexels
Foto Pexels

Vom trăi cu Sars Cov-2 pe tot parcursul anului 2021, singura armă pe care o are acum omenirea este aplicarea măsurilor, spune Giuseppe Ippolito, directorul științific al Spitalului Lazzaro Spallanzani din Roma, specializat în boli infecţioase.

„Va trebui să ne confruntăm cu această pandemie cel puțin pe tot parcursul anului 2021. Măsurile adoptate sunt singurele arme pe care le avem ca să evităm răspândirea. Dar trebuie aplicate bine și este nevoie de colaborarea tuturor”, a declarat Giuseppe Ippolito, citat de Corriere della Sera.

Conform acestuia, scopul restricțiilor este tocmai reducerea circulației virusului: „Dacă tendința infecțiilor nu poate fi stabilizată, orice efort va fi inutil”.

Întrebat când vom scăpa de Covid, Ippolito a răspuns: „Anthony Fauci a spus deja că va trebui să ne ocupăm de această pandemie cel puțin pentru întregul an 2021, încercând să o ținem sub control. Sunt de acord. Primele vaccinuri și tratamente care sunt mai eficiente decât cele actuale ar putea fi disponibile de la sfârșitul acestui an și începutul anului viitor. Atunci va fi nevoie să le distribuim și să le facem accesibile pentru întreaga populație a lumii. O sarcină organizațională și logistică care nu poate fi realizată în câteva săptămâni”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel