Scandal monstru între PSD și UNPR. Acuzații grave

Scandal uriaș în teritoriu între PSD și UNPR. Replici sunt pe măsura acuzațiilor, tăioase. 

Preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că un lider al UNPR Dâmboviţa a încercat să cumpere voturi în Consiliul Local Târgovişte pentru şedinţa de alegere a viceprimarilor municipiului. Replica UNPR a fost că social-democratul face afirmaţii "calomnioase şi denigratoare".

Acuzații grave la "același UNPR"

Adrian Ţuţuianu a adăugat că nu exclude ca, tot în acea şedinţă de consiliu local, să se încerce şi schimbarea din funcţie a primarului interimar (PSD) al Târgoviştei.

Preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a cerut instituţiilor abilitate să se sesizeze: "Atrag atenţia tuturor instituţiilor statului că mai mulţi consilieri locali municipali din Partidul Social Democrat sau din alte partide politice au fost chemaţi la discuţii de liderul unui partid politic local şi li s-au oferit sume de bani de 10-15 mii de euro pentru a vota în consiliul local. Şi atrag atenţia prefectului, o să fac şi scris astăzi, să participe la şedinţa consiliului local, pentru că li s-a cerut consilierilor din anumite partide politice să-şi numeroteze buletinele de vot, ceea ce anulează, practic, votul secret. Aici nu mai e de joacă. Astea sunt infracţiuni de dare şi luare de mită, conexe faptelor de corupţie. Şi liderul politic respectiv trebuie să ştie asta". 

Întrebat de jurnalişti la ce lider de partid face referire, președintele PSD a răspuns: "acelaşi UNPR". Afirmațiile lui Adrian Țuțuianu sunt susținute de mai mulți consilieri, care vor da declarații la instituțiile abilitate. 

Replica UNPR, avertisment clar

Reacția UNPR nu a întârziat să apară: "Faţă de afirmaţiile calomnioase, denigratoare şi repetate aruncate în spaţiul public de către preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, îi cer acestuia să nominalizeze public următoarele: cine este liderul UNPR care ar fi făcut promisiuni de oferire de sume de bani sau alte avantaje în scopul declarat de Adrian Ţuţuianu, anume oferirea de sume cuprinse între '10.000 şi 15.000 de euro pentru a vota în Consiliul Local Târgovişte'; cine sunt persoanele cărora li s-au promis sau remis sume de bani sau alte bunuri şi ce funcţii deţin acestea". Comunicatul UNPR Dâmbovița este semnat de preşedintele organizaţiei, Dumitru Miculescu. În document se mai spune că "dacă preşedintele PSD Dâmboviţa deţine asemenea informaţii şi nu le pune la dispoziţia organelor abilitate (...) omisiunea denunţării unor fapte penale este pedepsită de Codul Penal".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel