Șapte persoane și-au pierdut viața după ce au mâncat o delicatesă. Carnea reptilei provine din Zanzibar

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Șapte persoane au decedat după ce au consumat o delicatesă care provine din Zanzibar. 

O delicatesă otrăvitoare a ucis șapte persoane, printre care și un copil de numai trei ani, cu toții aflați pe insula Pemba din Tanzania, relatează Adevărul. Carnea de țestoasă este considerată o delicatesă locală, fiind apreciată și consumată atât de localnici, cât și de turiști, cu toate că a fost interzisă de autorități. 

În anumite cazuri, carnea reptilei poate deveni toxică, din cauza intoxicaţiei alimentare, cunoscută sub numele de chelonitoxism. Simptomele care apar în aceste cazuri și implicit în cazul celor șapte persoane care au decedat sunt senzaţia de greaţă, diaree, durere abdominală, greutate la înghiţire şi leziuni pe ficat.

Autopsiile celor care și-au pierdut viața din cauza delicatesei au dezvăluit hemoragii la stomac, ficat, intestine şi esofag. Cauza exactă a decesului rămâne încă un mister, dar se crede că alimentația țestoaselor ar putea avea un rol în acest caz. Țestoasele mănâncă alge toxice, potrivit organizaţiei caritabile „Turtle Foundation”, citată de Adevărul. 

Mai multe persoane au mâncat din carnea toxică

Cei șapte nu sunt singurii care au consumat carnea toxică. Se estimează că cinci familii au mâncat carnea de țestoasă, iar efectele au apărut chiar a doua zi, când un minor de trei ani a decedat și alte două persoane au murit în timpul următoarei nopți. Duminică, alte patru persoane au murit. 

Un număr de 38 de persoane au fost transportate la spital pentru investigații și trei au rămas internate pentru a fi supravegheate de medici. 

Într-o postare pe Twitter, preşedintele Zanzibarului, Hussein Mwinyi, și-a adresat condoleanţele familiilor îndurerate. 

Accident cu o țestoasă

În Florida, o țestoasă a trecut prin parbrizul unei mașini, la volanul căreia se afla o femeie. Șoferița de 71 de ani se afla cu fiica sa în mașină, îndreptându-se pe autostrada interstatală 95, când neobișnuitul eveniment a avut loc. Țestoasa a trecut prin parbriz și a lovit-o în cap pe femeie. 

„Îi curge atât de mult sânge din cap”, spunea disperată fiica acesteia în apelul la 911. 

Inițial, pasagera a crezut că prin parbriz a trecut o bucată de beton desprinsă din șosea. Când a observat că era vorba de fapt despre o țestoasă, fiica victimei a rămas șocată, scrie CNN. Atât șoferița, cât și țestoasa, au scăpat cu viață, animalul având câteva zgârieturi pe carapace, iar femeia alegându-se cu niște copci. 

Nu este clar cum a ajuns țestoasa în aer, dar poliția presupune că ar fi putut fi lovită de o altă mașină și astfel să ricoșeze în parbriz. Astfel de situații au mai avut loc în trecut. 

Citește aici: O șoferiță a fost rănită de o țestoasă care a trecut prin parbriz

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel