Sânzienele. Află ce trebuie să faci pentru a-ţi găsi jumătatea

Românii sărbătoresc pe 24 Iunie Sânzienele sau Drăgaica, o sărbătoare populara cu mituri legate de dragoste şi fertilitate.

Această sărbătoare este încărcată de ritualuri pentru sănătate, bogăţie şi practici ale fetelor nemăritate pentru a-şi găsi ursitul.

Legenda spune că Sânzienele sunt nişte fete foarte frumoase, care trăiesc prin păduri. Ele se prind în horă, fac culturile să rodească, oferă copii sănătoşi femeilor căsătorite şi vindecă bolnavii.

Dacă oamenii nu le sărbătoresc cum se cuvine, ele se supără şi devin Zâne Rele, cunoscute drept Ielele sau Rusalii.

CITEŞTE ŞI: Nașterea Sf. IOAN BOTEZĂTORUL sau DRĂGAICA. Cum se răzbună SÂNZIENELE pe cei care nu țin sărbătoarea de 24 iunie 

"Sânzienele sunt singura sărbătoare păgână pe care tradiţia populară o sărbătoreşte la solstiţiul de vară. Această sărbătoare se regăseşte şi în calendarul creştin ortodox şi coincide cu Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul.

În această noapte magică de Sânziene, se deschid porţile cerului şi lumea de dincolo vine în contact cu lumea pământească.

Fetele care vor să îşi găsească ursitul, le recomand ca în această zi să ţină post negru până la apusul soarelui, să dea de pomană în timpul zilei la 3 fete amărâte şi 1 băiat, iar înainte de culcare să spună o rugăciune adresată Sfântului Ioan Botezătorul şi să îşi pună o floare de sânziană sub pernă.

În această zi, de asemenea nu se munceşte, iar această sărbătoare trebuie tratată cu multă pace în suflet şi odihnă.

Dacă vor respecta aceşti paşi, fetele nemăritate îşi vor visa ursitul, iar în maxim 6 luni, acesta va apărea în viaţa lor", ne-a declarat parapsihologul Cosmin Sindilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel