Sancțiunile impuse Rusiei COSTĂ și România prin prețurile la energie, gaze, combustibil, dar și de la RAFT. Premierul Ciucă: Consecințele sunt pe masa Guvernului

foto gov.ro
foto gov.ro

Războiul din Ucraina și sancțiunile impuse Rusiei vor costa, la propriu, fiecare român, confirmă premierul Nicolae Ciucă. 

Restricțiile economice impuse Federației Ruse vor fi resimțite și de români. Premierul Nicolae Ciucă a declarat, la Digi24, că ”este clar că această criză creată de războiul din Ucraina și sancțiunile care sunt aplicate Rusiei se va concretiza și cu anumite consecințe și efecte în plan economic, pe care le vom simți cu toții.”

”Avem oricum criza prețului la energie și la gaze, se simte deja criza de la pompă, se simte deja în prețurile anumitor produse, la raft, în magazine, ca atare, toate aceste consecințe sunt pe masa de lucru a Guvernului și discutăm toate aceste efecte astfel încât să putem să găsim soluții.” a continuat premierul. Nicolae Ciucă a explicat că soluțiile trebuie găsite ”împreună”, subliniind că de aceea a deschis discuțiile cu ”mediul antreprenorial, cu societatea civilă, cu organizațiile neguvernamentale, cu sindicatele, am avut întâlniri cu asociații de business”. ”Preocuparea noastră este să facem în așa fel încât cetățeanul vulnerabil să resimtă cât mai puțin efectele pe care le generează această criză” a asigurat prim-ministrul. 

”Ne preocupă și partea de investiții, tot ceea ce putem face astfel încât economia să funcționeze, fie că vorbim despre economia mare, fie că vorbim despre IMM-uri și noi investiții” a mai spus premierul. 

Investițiile, singura variantă

Întrebat de Cosmin Prelipceanu dacă vor crește și mai mult prețurile, premierul a răspuns că mai putem lua bani de la UE: ”Mai avem peste 10 miliarde de euro pe care putem să-i absorbim din ciclul 2014 - 2020. Săptămâna aceasta se vor semna primele acorduri formale între Ministerul Investițiilor și ministerele de linie, astfel încât să putem să începem absorbția banilor din PNRR, care se găsesc deja, sunt în țară aproximativ 4 miliarde de euro, au fost deja accesate programe din fonduri de modernizare pentru surse de energie noi, energie regenerabilă - 2 miliarde de euro - în toamnă avem un pachet pregătit pentru alte 2,8 miliarde de euro și, bineînțeles, discutăm despre fondurile europene din programele structurale 2021-2027, care trebuie să pornească. În plus, în bugetul pe anul acesta, există 88 de mld. bani pentru investiții”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel