”Rudele” lui Dracula? A fost descoperit un ”cimitir al vampirilor”

Cel puțin 17 schelete au fost găsite la marginea unei localități poloneze, îngropate într-un mod neobișnuit, cu craniile retezate și așezate între mâinile sau picioarele celor decedați. Arheologii citați de săptămânalul Der Spiegel spun că doar vampirii erau îngropați în acest mod, pentru că cei care îi omorau nu voiau ca aceștia să se întoarcă din morți.

Scheletele așezate într-un mod bizar au fost descoperite de niște muncitori ce lucrau la o șosea din sudul Poloniei, de lângă orașul Gliwice. În urma unor cercetări ulterioare, alte 13 schelete au fost găsite, toate îngropate în același fel: cu craniul retezat și așezat între mâinile sau picioarele cadavrului.

Misterul a fost întreținut și de faptul că asupra scheletelor nu au fost găsite bijuterii, petece de haine sau nasturi.

Arheologii estimează că cele 17 cadavre își au originea undeva în secolele XV sau XVI, când frica de vampiri era larg răspândită în Estul Europei. Cercetătorii au găsit indicii clare că zona era folosită pentru a îngropa vampirii, o dovadă în acest sens fiind și faptul că pe cranii erau așezate pietre. ”Toate acestea trebuiau să-i împiedice pe vampiri să se întoarcă între cei vii”, a declarat arheologul Lukasz Obtulowicz, într-o emisiune televizată.

Arheologul Jacek Pierzak a spus, la rândul lui, pentru ziarul polonez Dziennik Zachondi, că felul în care au fost găsite cadavrele ”este cel mai comun mod de îngropare a vampirilor”.

Nu este exclus ca presupușii vampiri să fi fost executați, dat fiind că ”cimitirul” se află în apropierea unei zone în care se practicau spânzurătorile.

În 2012, arheologii bulgari au dezgropat două schelete din perioada medievală, străpunse în zona pieptului cu o țăpușă de lemn, altă modalitate celebră folosită de oamenii vremii pentru a nu le permite vampirilor să se ridice din morți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel