Romania, infringement pentru defrişările ilegale. Alex Coita anunţă un set de măsuri

Alex Coita, co-preşedinte al Platformei Social Liberale, a anunţat un set de măsuri după ce Comisia Europeană a notificat România de declanşarea procedurii de infringement pentru defrişările ilegale. 

"Defrișările ilegale ale pădurilor ne costă scump. Proiectul de țară România 10 în 10 va opri distrugerea pădurilor.

Astăzi, Comisia Europeană a activat procedura de infringement împotriva ţării noastre, care va duce la penalități financiare majore asupra țării şi asupra fiecăruia dintre noi.

Măsura a fost luată din cauza legislaţiei defectuoase care nu permite gestionarea şi verificarea de către autorităţile române a cantităţilor mari de lemne tăiate ilegal din pădurile României.

România avea obligația ca până la 1 aprilie 2019 să trimită măsurile pregătite pentru punerea în aplicare a directivelor europene cu privire la calitatea aerului și protejarea pădurilor, însă până acum PSD și PNL s-au preocupat mai mult de lupte politice în văzul lumii și blaturi în culise. Tot noi vom fi cei care vom plăti scump pentru incompetența lor.", a scris Alex Coita pe pagina sa de Facebook. 

Set de măsuri 

"Platforma Social Liberală, primul start-up politic din România, a început deja să propună soluții concrete.

Co-președinții Platformei Social Liberale, Ilan Laufer şi Alexandru Coita, împreună cu Mircea Diaconu au lansat luna trecută la Bucureşti "O Românie verde şi curată", prima inițiativă cetățenească creată pentru a aduce împreună toți românii cărora le pasă de conservarea și regenerarea pădurilor din România.

Pactul "O Românie Verde și Curată" este cea mai ambițioasă inițiativă din domeniu pe care a avut-o România până în prezent, abordând integrat problemele de mediu.

Astfel, pe partea civică, fondatorii PSL au organizat o rețea de voluntari la nivel național, urmând să demareze o campanie de strângere de semnături.

În paralel, Platforma Social Liberală pregătește în perioada următoare un pachet legislativ pe care îl va depune prin deputatul PSL Sorin Bota.

Pachetul Legislativ va include măsuri pentru:
- a combate eficient tăierile ilegale de păduri;
- a demara o amplă acțiune de reîmpădurire la nivel național;
- a stimula industria prelucrătoare de lemn și produse din lemn din țară;
- a organiza exploatarea de lemn într-un mod sustenabil;
- a promova spiritul de voluntariat în rândul cetățenilor.", a mai scris Coita. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel