REZULTAT ALEGERI PNL, SCOR Cîţu vs Orban. Primele declaraţii ale celor doi. Cîţu: "M-au votat şi cei care m-au huiduit". Orban: "Luni, demisia de la Camera Deputaţilor"

Congres PNL
Congres PNL

S-a terminat numărătoarea voturilor pentru şefia PNL. Vezi mai jos cine a câştigat bătălia internă. 

Conform surselor Antena 3, Florin Cîţu a obţinut 2878 de voturi, cu 1000 mai multe decât Ludovic Orban. Florin Cîţu a obţinut 60,3 la sută dintre voturi, în timp ce Ludovic Orban 39,7 la sută. 

De altfel, premierul a şi confirmat victoria, sărbătorind alături de susţinătorii săi în sala de la Romexpo. Aceştia strigau în cor "victorie, victorie" şi "Cîţu preşedinte!". 

"În urma numărării voturilor, s-au înregistrat 4848 voturi valabil introduse în urne. Florin Cîţu a obţinut 2878 voturi. Asta înseamnă 60,2 la sută din numărul voturilor valabile. Dl Ludovic Orban a obţinut 1898 de voturi, iar voturi anulate au fost 72. Îl felicităm pe dl Florin Cîţu", a declarat Theodor Stolojan. 

Florin Cîţu, primele declaraţii după ce a fost ales câştigător 

"Dragi colegi, acest vot mă onorează şi mă responsabilizează. Trebuie să fiu sincer şi să spun că nu mă surprinde alegerea, pentru că am spus din primul moment că echipa câştigătoare e singura soluţie pentru PNL. În acelaşi timp, vă promit, aşa cum am spus azi, că voi fi preşedintele PNL tuturor liberalilor. De astăzi, suntem un partid unit şi vom folosi toate resursele împotriva adversarului nostru politic, PSD. Aceasta a fost o mişcare, nu doar o campanie. O mişcare care începe cu PNL şi care va schimba România în bine. Vă mulţumesc tuturor. Împreună construim România liberală!", a declarat premierul imediat după aflarea rezultatelor. 

"Le mulţumesc tuturor celor care m-au votat azi. Şi celor care m-au huiduit, dar au votat pt mine, sunt sigur că sunt mulţi. E o victorie care arată direcţia în care merge PNL. E o mişcare pentru schimbarea în bine a României. Începe cu PNL şi se va întinde în toată România. PNL trece printr-o nouă etapă, e mult de muncă, dar am o echipă care a arătat că poate administra România. 

Ludovic Orban acum rămâne la PNL. Deocamdată trebuie să vedem majoritatea în Parlament, dar cineva va fi interimar la Camera Deputaţilor momentan", a punctat Florin Cîţu. 

Întrebat dacă postul lui Ludovic Orban va fi folosit pentru negocierile viitoare, Florin Cîţu a spus că "negocierile vor avea loc când USR se va aşeza la masă, şi se vor aşeza la masă când vor scăpa de AUR şi USR. Noi în PNL nu le spunem altora pe cine să aleagă sau ce să facă. Noi ne-am ales preşedintele PNL, nu ne băgăm în alegerile altor partide. Vom vedea şi vom discuta. Sunt şanse foarte mici pentru un Guvern minoritar. Singura soluţie e coaliţia PNL-UDMR-USR-PLUS şi minorităţile", a continuat premierul.

"Nu petrecem azi. Mâine mai e o zi de alegeri în PNL, trebuie să fie aleasă şi echipa care va conduce partidul", a declarat premierul, întrebat ce se va întâmpla în această seară, după Congres. 

Ludovic Orban, primele declaraţii după voturi 

"Le mulţumesc celor aproape 1900 de colegi care mi-au acordat încrederea în condiţiile în care s-a desfăşurat acest Congres. Îl felicit pe Florin Cîţu. De-a lungul carierei mele am apărat valorile liberale şi am acţionat constant pentru a realiza un salt de care România are nevoie. Voi rămâne consecvent, îmi voi păstra convingerile şi acţiunea politică pentru apărarea democraţiei, a drepturilor şi libertăţilor individuale, şi voi continua să acţionez aşa cum am făcut-o şi până acum, alături de colegii mei. Vreau să vă anunţ că demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor va fi luni, la prima oră, pe masa preşedintelui ales Florin Cîţu. Vreau să vă mai spun că din momentul de faţă între Ludovic Orban şi Klaus iohannis nu mai există parteneriat", a precizat şi Ludovic Orban. 

Ulterior, Florin Cîţu a spus că nu trebuie să accepte el demisia lui Ludovic Orban, aceasta fiind o funcţie din Parlament. 

Declaraţiile lui Cîţu şi Orban, înainte de vot

Florin Cîțu le-a cerut delegaților de la congresul PNL să îl voteze, pentru că își face bine treaba. El a spus că a început spălând vase în SUA și a ajuns în conducerea unor bănci naționale.. „Mă voi bate pentru PNL așa cum nu au știut, nu au vrut sau nu au putut alții să o facă”, spune Cîțu.

„Eu sunt un om de echipă și vreau să lucrez cu voi toți, să construim, să facem PNL cel mai mare partid din România. Astăzi nu mă votați pe mine, ci votați un nou mod de a face politică. Votați o echipă. Vă aștept cu toții în echipa mea. Vă garantez că atâta timp cât voi fi președinte deciziile le vom lua împreună. Sunt un liberal convins și mă voi bate pentru PNL așa cum nu au știut, nu au vrut sau nu au putut alții să o facă”, a spus Florin Cîțu

Orban: Niciodată nu a existat un premier cu o cotă de neîncredere atât de mare

„Fraților, ce facem cu guvernarea?” – s-a adresat Ludovic Orban colegilor săi, la Congresul PNL. El spune că niciodată nu a existat o cotă de neîncredere atât de mare pentru un premier sau un Guvern, așa cum este Guvernul Cîțu. Orban promite să are soluții la criza politică.

„Fraților, ce facem cu guvernarea? Realitatea este în momentul de față că suntem într-o ecuație aproape imposibilă. Atâta timp cât niște parteneri care au fost cu noi în coaliție s-au retras din coaliție și au spus că au o singură condiție pentru a reveni în coaliție stau și mă întreb cum vom îndeplini această condiție”, a spus Ludovic Orban.

El spune că PNL va apăra Guvernul în Parlament la moțiunea de cenzură, dar se întreabă cu cine va face PNL majoritate parlamentară, dacă USR PLUS a condiționat revenirea la guvernare de plecarea lui Florin Cîțu.

Orban denunță „aranjamente pe sub masă” cu PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel