Record: Vezi ce captură a făcut un pescar din Alaska

Un peşte din specia Sebastes borealis (peştele pietrar), a fost captura unui pescar din Alaska, stabilind cu această ocazie și un record. 

Captura pescarului reprezintă un record, deoarece peștele pietrar are o longevitate de invidiat - aproximată la 200 de ani,și  a fost pescuit din Pacificul de Nord, în apropierea coastelor statului american Alaska, de un pescar din Seattle, Henry Liebman, stabilind probabil recordul pentru cel mai bătrân peşte prins vreodată, conform unui material publicat de LiveScience și reluat de Agerpres.

 Conform lui Troy Tydingco, de la Departamentul pentru Vânătoare şi Pescuit din Alaska, recordul de longevitate pentru un peşte pietrar pescuit este de 175 de ani, însă acel exemplar "era mult mai mic decât cel prins de Henry".

 "Acel peşte avea 83 de centimetri lungime, pe când cel prins de Henry are aproape 104 centimetri și 17,73 kilograme, aşa că poate fi mult mai bătrân", a explicat Tydingco.

 Oamenii de ştiinţă urmează să determine cu exactitate vârsta acestui exemplar prin examinarea unui os din componenţa urechii interne, denumit otolit, pe care se formează inele de creştere similare celor din trunchiurile de copac.

 Cel mai bătrân animal descoperit până în prezent este o micuţă scoică din specia Mercenaria mercenaria, din apele din apropiere de Irlanda, care avea o vârstă estimată la 400 de ani.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel