Război la CCR între PNL și PSD. PNL acuză PSD că vrea să controleze TVR, Radio România, Curtea de Conturi și BNR

Victor Ponta, Crin Antonescu. Razboi PSD-PNL
Victor Ponta, Crin Antonescu. Razboi PSD-PNL

Partidul Național Liberal acuză dur Partidul Social Democrat și va depune o sesizare la Curtea Constituțională a României. 

"Tragem un serios semnal de alarmă cu privire la faptul că baronii PSD vor să controleze Curtea de Conturi, instituție cu un rol decisiv în controlul alocării banilor publici. Astăzi s-a petrecut un lucru foarte grav și anume instituirea unui regim dictatorial în Parlament de către PSD care nu a mai dat niciun loc din cele șase posturi de consilieri la Curtea de Conturi, al căror mandat expiră în acest an. PSD a sfidat orice cutumă parlamentară și a decis ca la Curtea de Conturi coaliția majoritară să ocupe toate posturile, respectiv PSD patru, iar UDMR și PC câte unul. Absența oricărei persoane propuse de opoziție pentru posturile de la Curtea de Conturi arată dorința PSD de a controla această instituție. De fapt, modalitatea de alocare a acestor posturi reprezintă un cadou pentru cei precum Mazăre, Oprișan sau Duicu, să poată dormi liniștiți atunci când Curtea de Conturi vine să îi verifice", transmite George Scutaru, liderul Grupului PNL în Camera Deputaților. 

VEZI și: Scandal la radioul public! TVR a trecut deja prin asta

George Scutaru adaugă: "Tot astăzi, PSD a încălcat și normele legale în cadrul negocierilor liderilor de grup pentru stabilirea unor posturi în Consiliile de Administrație de la BNR și Radiodifuziunea Română. La BNR sunt opt posturi, plus cel de guvernator, care a fost scos din algoritmul politic, iar pentru cele opt, PSD a propus următoarea formulă: PDL, PNL, PC, UDMR și UNPR câte un loc, iar PSD trei. La Radiodifuziune, mandatele au fost distribuite astfel: câte unul PDL, PNL, PC, UDMR, UNPR și PPDD, iar PSD două". 

VEZI și: Macovei declară război "frăției PNL-PSD". Apel către Klaus Iohannis

Liderul deputaților PNL George Scutaru susține că "în acest fel, se încalcă art. 19, alin. 2a din legea 41/1994, privind organizarea și funcționarea Societății Române de Radiodifuziune și SRTV, conform căruia grupurile parlamentare reunite din cele două Camere ale Parlamentului înaintează propuneri pentru cele opt locuri din Consiliul de Administrației potrivit configurației politice și ponderii lor în legislativ. Mai mult, există și o decizie a Curții Constituționale, din 26 septembrie 2012, care stipulează că alocarea locurilor în CA al SRTV și SRR se face pe baza acestui articol din legea de organizare ș funcționare a celor două instituții.Cu toate acestea, în mod abuziv și sfidând o decizie a Curții, PSD a propus această modalitate de atribuire a posturilor". 

El conchide prin anunțul că "PNL va contesta la CCR modul în care s-au alocat posturile în CA al Radiodifuziunii, fiind singura situație reglementată prin lege, în cazul Curții de Conturi și BNR funcționând o cutumă parlamentară". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel