Ramona Mănescu a fost aleasă vicepreședinte al liberalilor europeni

ramona manescu dc
ramona manescu dc

În cadrul congresului Alianței Liberalilor și Democraților din Europa (ALDE) desfășurat la Dublin, Irlanda, Ramona Mănescu a fost aleasă, cu 240 de voturi, vicepreședinte al partidului. 

Europarlamentarul a declarat că e onorată de funcția primită și că va susține interesele României. ”Sunt foarte onorată de încrederea pe care mi-au acordat-o colegii liberali din toata Europa dar, în același timp, sunt conștientă că această postură presupune multe responsabilități. Funcția de vicepreședinte ALDE este deosebit de importantă pentru că acest partid a fost cel mai constant susținător al României pe tot parcursul procesului de integrare în Uniunea Europeană iar votul pe care l-am primit astăzi reprezintă o dovadă în plus în acest sens. Din acest moment România va mai avea o voce puternică în rândul liderilor europeni care să susțină interesele României,” a spus Ramona Mănescu.

”Ca Vicepreședinte al liberalilor europeni voi lucra pentru consolidarea relațiillor externe ale țării noastre, ale PNL, dar și pentru a promova soluțiile liberale atât de necesare în această perioadă de criză economică. Țara noastră are nevoie de sprijin politic și de aceea sunt foarte bucuroasă că am primit astăzi votul colegilor mei, pentru a munci în echipa de conducere a acestui mare partid european,” a afirmat liberala.

ALDE este al treilea grup parlamentar ca mărime din Parlamentul European, reunind peste 40 de partide cu doctrină liberală. Ramona Mănescu este al doilea liberal din România care obține o funcție de conducere în ALDE, după ce fostul președinte PNL,  Călin Popescu Tăriceanu, a obținut două mandate în cadrul aceluiași partid, în 2003 și 2005.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel