PSL cere reglementarea preţurilor din service-urile auto. Alex Coita, solicitare pentru Parlament

Platforma Social Liberală cere, prin vocea deputatului Sorin Bota, reglementarea preţurilor din service-urile auto. 

„Este nevoie de un tarif public de referință la costurile reparațiilor auto, pentru a evita creșterea nejustificată a prețurilor în service. 

Sondajul Insitutului Român pentru Evaluare și Strategie, realizat la finalul anului trecut, susține inițiativa mea legislativă, de modificare a Legii nr. 132/2017. Conform acestui sondaj, peste 90% dintre șoferi și-ar dori să existe un tarif public, orientativ, de referință pentru costurile reparațiilor auto, ce nu va putea fi depășit de unitățile reparatoare. În primii doi ani de la apariția legii s-a identificat o creștere vizibilă a costurilor facturate de service-uri, care au urcat cu 34%. Procentul este unul sugestiv și când facem referire la valoarea reparației despăgubită de polița de asigurare RCA care este cu mult mai mare decât costul aceleiași reparații efectuate fără asigurare.

Acest haos existent în prezent, deschide larg ușa unor abuzuri. Tocmai de aceea am venit cu aceste propuneri, pentru a face ordine, pentru a oferi niște piloni orientativi clari, în ceea ce privește utilizarea corectă a banului. Intr-o țară cu nivel scăzut de predictibilitate, despăgubirea trebuie să se raporteze la un nivel al preţurilor de piaţă practicate pe pieţele de profil pentru existenţa unui echilibru şi a unei echivalenţe între despăgubirea ce se acordă de asigurătorii RCA (ca sumă de bani) şi costurile cu reparaţiile. Ideea de co-plată este doar o speculație, acuzațiile ce mi-au fost aduse cu privire la încălcarea regulilor concurenței cât și cele ale legislației internaționale sunt nefondate, vorbim despre stabilirea unor costuri corecte, care să reflecte realitatea.", a transmis Sorin Bota. 

"Nu dorim abuzuri"

"Acest proiect legislativ nu numai că nu afectează interesele transportatorilor, ci oferă sprijin direct Federației Operatorilor Români de Transport – F.O.R.T., care în repetate rânduri au solicitat în regim de urgență intervenția autorității legislative și de control pentru oprirea practicilor ilegale din acest domeniu.

Nu dorim abuzuri nici din partea celor care efectuează reparații, nici din partea firmelor de asigurări și nici abuzuri la buzunarul cetățeanului care datorită haosului existent în prezent, ajunge să plătească tarife RCA mult mai mari.", a mai spus deputatul. 

Alex Coita, solicitare către Parlament

"Cerem urgentarea adoptării propunerii legislative a deputatului PSL Sorin Bota prin care vor fi garantate prețuri rezonabile în service-urile auto, eliminându-se abuzurile care afectează atât șoferii cât și asiguratorii.", a scris Alex Coita pe pagina sa de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel