PSD Vrancea: Execuția bugetară dovedește Big-Fake-News-ul lui Cîțu

Toate ministerele responsabile cu investițiile, au avut execuție bugetară sub medie
Toate ministerele responsabile cu investițiile, au avut execuție bugetară sub medie

"Execuția bugetară la 6 luni dovedește Big-Fake-News-ul lui Cîțu, care susținea că ia bani de la pensii, alocații, împrumuturi ca să facă investiții, precizează PSD Vrancea.

"Toate ministerele responsabile cu investițiile, au avut execuție bugetară sub medie. Printre principalii vinovați sunt și miniștrii USR, de la Economie, Fonduri Europene și Transporturi, care au rămas corijenți la acest capitol.

Situația de la Ministerul Economiei, condus de Claudiu Năsui, arată cât de deficitar a fost guvernul Cîțu în sprijinirea firmelor și economiei în fața pandemiei. De exemplu, pentru sectorul HORECA, ministrul Năsui a avut la dispoziție 1 miliard de lei credite bugetare (bani cash) și 2,5 miliarde lei credite de angajament – nu a fost în stare să cheltuie niciun leu din aceste fonduri!

Iar fiecare leu necheltuit din banii prevăzuți pentru sprijinirea IMM-urilor și a românilor afectați de restricții, însemnă un faliment în economia reală, cu oameni care și-au pierdut locul de muncă și veniturile.

La fel de gravă este și contraperformanța Ministrului Energiei Virgil Popescu situat pe ultimul loc în privința execuției bugetare, ceea ce intră în contrast puternic cu creșterile uriașe ale tarifelor la energie. Eșec total la investițiile în capacități de producție care să reducă dependența României de evoluțiile internaționale ale prețurilor la carburanți și energie", susține PSD Vrancea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel