PSD, planuri după moţiune. Ionuţ Vulpescu: Să redevenim partidul care dă cei mai bine pregătiţi oameni

Viorica Dancila
Viorica Dancila

Partidul Social Democrat trebuie să redevină partidul 'care poate da cei mai bine pregătiţi oameni pentru orice funcţie sau poziţie în stat', a afirmat Ionuţ Vulpescu, preşedintele interimar al Consiliului Naţional PSD. 

El a coordonat miercuri prima reuniune a Departamentelor PSD, care a avut pe agendă situaţia politică actuală şi necesitatea asumării unei identităţi ideologice mai clare. Cei prezenţi au atras atenţia cu privire la nevoia întoarcerii PSD către baza sa de membri şi simpatizanţi, dar şi la rolul pe care Departamentele partidului l-au jucat în trecut în transmiterea mesajului şi problemelor din teritoriu către centru şi, totodată, în pregătirea rezervei de cadre pentru care PSD a fost cunoscut atât de mult timp, a precizat un comunicat al PSD.

"Departamentele sunt o structură extrem de importantă a PSD, care în ultimii ani nu a fost folosită la întregul ei potenţial. Rolul Departamentelor este de a genera constant politici publice, de a le analiza pe cele existente şi de a căuta soluţii pentru îmbunătăţirea lor. Şi tot Departamentele trebuie să acţioneze ca o pepinieră pentru viitorii specialişti din administraţia publică. Trebuie ca PSD să redevină partidul care poate da cei mai bine pregătiţi oameni pentru orice funcţie sau poziţie în stat. Iar criteriul competenţei să primeze", a declarat Ionuţ Vulpescu, preşedintele interimar al Consiliului Naţional PSD, citat în comunicat, conform Agerpres.

Subiecte legate de guvernare, abordate 

În cadrul reuniunii au fost abordate câteva subiecte ce ţin de buna guvernare şi totodată s-a discutat despre viitoare măsuri pe care Guvernul le-ar putea implementa.

Printre subiectele abordate se numără situaţia minerilor din Valea Jiului, starea sistemului energetic naţional, măsuri de sprijinire a agricultorilor şi antreprenorilor, pachetul social garantat pentru educaţie, o mai bună cooperare între cele două camere ale Parlamentului, dar şi viitorul pieţei muncii, în contextul dezvoltării Inteligenţei Artificiale şi a automatizării tot mai multor procese industriale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel