PSD nu vrea Guvern minoritar. Alexandru Rafila: Nu înţeleg argumentele dlui Cîţu. Nu ar avea pârghiile necesare

Alexandru Rafila / Foto: Captură Antena3
Alexandru Rafila / Foto: Captură Antena3

Alexandru Rafila, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor din partea PSD, a vorbit despre criza politică. 

"România are nevoie, cred, de un Guvern cu un sprijin parlamentar consistent, ca să poată să gestioneze această criză. Noi continuăm să ne situăm pe aceeaşi poziţie legată de un Guvern minoritar. Acesta nu ar avea pârghiile necesare ca să ajute, să implementeze măsurile necesare şi să trecem cu bine peste acest moment dificil din punct de vedere sanitar, dar şi economic şi social", a declarat Alexandru Rafila la Antena 3. 

Cîţu vrea doar Guvern minoritar 

"Am văzut că în continuare celelalte partide PSD şi USR continuă să rămână cantonate în poziţia pe care au avut-o chiar înainte de această nominalizare (n.r. - a lui Nicolae Ciucă) deşi în spaţiul public spun mereu că ar dori să deblocheze această criză. Venim astăzi cu încă un element nou care sperăm noi să deblocheze această situaţie măcar pentru o perioadă, să avem un guvern cu puteri depline pentru perioada următoare, perioadă care trebuie gestionată de către un guvern cu puteri depline. Premierul desemnat Nicolae Ciucă a trimis către liderii politici ai partidelor parlamentare un document care este de fapt un armistiţiu prin care toate aceste partide politice vor susţine acest guvern minoritar pe o perioadă determinată pe care o vom discuta şi vor susţine şi în Parlamentul României prin proiecte, nu vor sabota activitatea acestui guvern până trecem de această iarnă. Bineînţeles că între timp avem timp să discutăm, dar e nevoie să deblocăm această criză politică.", a declarat marţi premierul demis.

VEZI Dan Barna, mesaj clar pentru Ciucă şi Cîţu: Ori refacem coaliţia, ori mergem în opoziţie

"Nu înţeleg care sunt argumentele dlui Cîţu, pentru că atunci când vii cu un Guvern minoritar, compus din aceleaşi persoane care au picat prin moţiune de cenzură, mi se pare puţin credibil şi puţin probabil să rezolve criza. PNL ar trebui să dea dovadă de responsabilitate. Faptul că au schimbat propunerea de premier din persoana dlui Cîţu în persoana dlui Ciucă este sigur important, dar trebuie să înţeleagă că avem nevoie de un Guvern cu o susţinere largă în Parlament în acest moment", a mai declarat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel