PSD acuză PNL că taie bani de la marile proiecte de infrastructură. Proiecte blocate

Roxana Neagu / 08 ian 2020 / 12:23 Salveaza PDF Comentarii

PSD acuză Guvernul PNL că taie fonduri de la infrastructură, în funcție de culoarea politică a inițiatorilor proiectelor. 

”Partidul Social Democrat condamnă maniera Guvernului PNL de a aloca fondurile pentru infrastructură, după culoarea politică a celor care au inițiat sau au dezvoltat proiectele. Este un act iresponsabil de vendetă politică și un atentat la interesele naționale și ale comunităților ce ar beneficia de respectivele proiecte.

Printre lucrările de infrastructură care au suferit cele mai drastice tăieri de fonduri se numără:

• Podul peste Dunăre de la Brăila, unde s-au alocat pentru 2020 mai puțin de 20% din sumele folosite în anul precedent;

• Centura municipiului Bacău, respectiv primul segment din Autostrada Moldovei, care a primit pentru 2020 doar un sfert din sumele alocate în 2019;

• Autostrada Sebeș - Turda, unde Guvernul PNL a prevăzut pentru acest an doar 30% din fondurile utilizate în 2019;

• Drumul Expres Craiova - Pitești unde actualul guvern a alocat doar 97 milioane de lei, în condițiile în care costurile totale de execuție sunt de 2 miliarde lei.

Alte proiecte ce vor fi blocate ca urmare a subfinanțării sunt centurile de la municipiile Timișoara, Satu Mare, Rădăuți, Autostrada Râșnov - Cristian, Autostrada Timișoara - Moravița și modernizarea liniilor de cale ferată București - Giurgiu, Cluj Napoca – Oradea, Mogoșoaia.” acuză PSD, într-un comunicat de presă. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28