Propunerea USR Plus pentru funcția de subprefect de Alba, probleme în CV. Studii superioare într-o Universitate închisă

foto pixabay
foto pixabay

Propunerea USR Plus pentru funcția de subprefect a județului Alba este fostul polițist Viorel Rașcovici. 

În CV-ul lui Viorel Rașcovici, apar studii superioare la o universitate aflată la momentul respectiv în centrul unui scandal cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

Exact în anii de studenție ai lui Rașcovici, universitatea a fost închisă de ANPC.  În CV, acesta spune că a obținut acolo o diplomă de licență, conform alba24.ro

Potrivit CV-ului, este vorba despre ”Universitatea Internațională Deschisă Tecnoeconomie” (greșeala este preluată din CV – n.r.) și Cooperare Româno-Americană din București, Facultatea de Drept, Legislație Internațională Comparată, Diplomație și Consultanță Juridico-Economică, domeniul fundamental științe juridice”.

Sună pompos, însă în realitate era doar o fabrică de diplome, conform sursei citate. 

Politicianul (fost polițist) a scris că a urmat aceste cursuri între 2001 și 2005, doar că, în perioada respectivă, ”instituția de învățământ” avea probleme serioase cu legea, fiind chiar închisă.

Potrivit unui comunicat al ANPC, universitatea practica o ”publicitate înșelătoare” și oferea servicii neautorizate de Ministerul Educației, Cercetării si Tineretului.

În 2003 a fost închisă în urma unui control. Reprezentanții universității au contestat decizia în instanță, iar în 2004 (pe când Rașcovici, încă student, se pregătea de licență), au pierdut. 

Cu toate acestea, universitatea a continuat să funcționeze, iar autoritățile pentru protecția consumatorului au emis la vremea respectivă un comunicat de presă în care cereau celorlalte instituții ale statului să se ocupe de caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel