Proiectul de lege privind statutul artistului, respins de Cameră

Proiectul de lege privind statutul artistului în România, exercitarea profesiei de artist, precum și înființarea, organizarea și funcționarea Ordinului Artiștilor din România a fost respins, marți, de plenul Camerei Deputaților cu 310 voturi pentru, opt voturi împotrivă și 17 abțineri.

La dezbaterile din plenul Camerei, deputatul PSD Victor Cristea a criticat faptul că în anumite producții cinematografice autohtone sunt folosite expresii triviale, dând ca exemplu filmul "Poziția Copilului".

"Am fost la filmul 'Poziția copilului' și încă de la început am vrut să ies din sală. Erau folosite numai expresii triviale, înjurături. Noi ne chinuim să dăm o educație copiilor la școală și în film sunt numai obscenități, trivialități. Nu cumva acel film a fost premiat pentru că se dorește denigrarea poporului român. Noi venim să-i mai dăm artistului bani? Să ne denigreze, să ne facă inculți?", a declarat deputatul PSD.

 În raportul de respingere a proiectului de lege al comisiei de cultură din Camera Deputaților se arată că inițiativa legislativă are ca obiect de reglementare exercitarea profesiei de artist, precum și înființarea Ordinului Artiștilor din România ca organizație profesională de interes public, nonprofit, cu personalitate juridică de drept privat cu un patrimoniu și buget propriu, creat, potrivit expunerii de motive, în scopul ocrotirii intereselor artiștilor, la nivel național și internațional.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel