Procesul penal cu o cerere uluitoare: 384.912 ani de închisoare. Cea mai mare pedeapsă din istorie

Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay

Aţi fost vreodată curioşi care a fost cea mai lungă sentință cu închisoarea primtă vreodată de un infractor? 

Nimeni nu vrea să petreacă nici măcar o secundă de timp în închisoare, dar Gabriel March Granados s-a confruntat cu o posibilă pedeapsă mult mai lungă: mii de ani de petrecut într-o închisoare spaniolă. 

De ce a ajuns Gabriel March Granados la închisoare?

Potrivit Distractify, povestea încarcerării lui Gabriel și a pedepsei de închisoare aparent record este cu siguranță una pentru cărțile de istorie. Un tânăr de 18 ani pe numele său Gabriel March Granados a început să lucreze la oficiul poștal din Mallorca, Spania, pe 28 ianuarie 1968. În timpul unui mandat de doi ani la serviciul de corespondență al națiunii, care s-a încheiat la 31 martie 1970, Gabriel a comis niște crime federale destul de grave.

În martie 1972, procurorul Curții Provinciale din Palma de Mallorca a urmărit acuzații împotriva lui Gabriel după ce a investigat neregulile în activitatea sa. Ceea ce a constatat guvernul a fost că Gabriel ar fi comis 42.768 de „infracțiuni de infidelitate în custodia documentelor și furt”. Practic, Gabriel nu livrase peste 40.000 de corespondență în cei doi ani în care a lucrat ca poștaș.

Gabriel a recunoscut în timpul procesului său că a ascuns corespondența în diverse locuri, aruncând documentele personale și păstrând cecurile, numerarul și alte lucruri de valoare pentru el: este vorba de 30.850 de colete obișnuite și 4.868 de colete urgente care conțineau cecuri în valoare de 50.000 de dolari, echivalentul zilelor noastre.

În instanță, procurorii au încercat să urmărească o pedeapsă record de închisoare pentru Gabriel, cerând judecătorului 384.912 ani de închisoare, aproximativ nouă ani pentru fiecare corespondență nelivrată.

De asemenea, au vrut să plătească amenzi de aproximativ 20 de milioane de dolari, ceea ce se traduce în aproximativ 400 de ori valoarea cecurilor luate din scrisorile pe care le-a furat.

În cele din urmă, poștașul a fost acuzat doar de două capete de acuzare diferite, ceea ce l-a făcut să petreacă 14 ani și două luni în închisoare în Spania. Când a fost executată sentința și amenzile i-au fost plătite, Gabriel a fost din nou un om liber.

Unde este Gabriel March Granados acum?

Din păcate, nu există informații confirmate cu privire la locul actual al lui Gabriel. Locuitor al Spaniei la momentul în care numele său a devenit celebru, Gabriel a executat 14 ani și două luni de închisoare înainte de a fi eliberat. Gabriel nu are pagini publice de socializare și nu a acordat niciun interviu în perioada de la încarcerarea sa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel