Pro România, condiţii de colaborare cu alte partide. Victor Ponta: Cinci concluzii ale ultimei şedinţe

Victor Ponta, liderul Pro România, a anunţat că partidul său va avea candidaţi proprii la alegerile locale şi parlamentare, dar şi că orice colaborare cu alte forţe politice va avea loc doar dacă vor fi susţinute proiectele promovate de Pro România. 

"Nu avem CEX la ProRomânia - dar ne întâlnim, dezbatem și luăm decizii privind activitatea și proiectele noastre politice de viitor!

La ce concluzii am ajuns aseară :

1. ProRomania se consolidează că proiect politic nou, de centru stânga, proeuropean, pro dezvoltare; suntem în opoziție ( civilizată dar fără compromisuri) față de Guvernul de dreapta și vom lupta democratic pentru reducerea inegalităților, dezvoltare mai echilibrată, reforma administrativă și constituțională, schimbarea sistemului fiscal, canalizarea principalelor resurse publice către educație, sănătate, infrastructură și protecția mediului

2. ProRomania selectează și va susține candidați proprii la Alegerile locale și parlamentare - principalele criterii de selecție sunt competență profesională , capacitatea de promovare și implementare a unor proiecte publice de dezvoltare și integritatea

3. În data de 8 Februarie ProRomania va organiza la București Convenția Națională pentru prezentarea și punerea în dezbatere publică a Manifestului Politic al ProRomania pentru 2020-2024; acest Manifest va conține proiectele și acțiunile considerate fundamentale pentru dezvoltarea României", a scris Victor Ponta pe Facebook. 

Condiţii pentru colaborarea cu alte partide

 

"4. Parlamentarii ProRomania vor susține prin vot pentru anul 2020 revenirea la alegerea președinților de consilii județene de către consilieri ( nu dorim schimbarea baronilor PSD cu baronii PNL - trebuie să împiedicăm perpetuarea la nivel local a acestor practici politice nocive) și alegerea primarilor din două tururi de scrutin ( pentru a da o șansă și acelor candidați care nu se bazează doar pe aparatul de partid )

5. Vom colabora punctual cu alte forțe politice dacă vor susține proiectele pe care noi le promovăm sau dacă au inițiative de reforma benefice întregii societăți / am pornit proiectul ProRomania că o construcție necesară pe scenă politică pentru reprezentarea milioanelor de români care cred și au nevoie de o Stânga modernă, europeană și progresistă , cu principii de competență și integritate ( exact ceea ce conducerea PSD, din păcate, a abandonat și a combătut în perioada 2017-2019) / înfrângerile electorale catastrofale ale Vechii Stângi și demisia Vioricăi Dancila sperăm să ducă la o reforma radicală a PSD ; dacă această schimbare ( nu doar de formă ci și de fond) se va realiza cu adevărat în viitor vom salută și putem colabora în proiectele unei Noi Stângi moderne;

Luni, în cadrul Biroului Executiv, vom oficializa că decizii rezultatele discuțiilor noastre din aceste zile ; și ProRomania va intră în mod real în campania pentru anul 2020 cu perspectiva și viziunea anului 2024!

Suntem ProRomania - și ținem doar cu România.", a mai scris Victor Ponta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel