EXCLUSIV  Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, la interviurile DCNews

Bogdan Chirițoiu este invitatul de astăzi al DCNews. 

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, este invitatul de luni, 29 august 2022, al DCNews. Emisiunea este transmisă de la ora 15:00, pe DCNews și la DCNewsTV. 

Interviul vine într-un moment important pentru toți românii, un moment în care Consiliul Concurenței are ceva de spus. Nu rata emisiunea de la ora 15:00! 

”S-au înțeles să crească prețurile”

Recent, Consiliul Concurenței a răspuns pentru DCNews legat de schimbările de la raft în urma acordările voucherelor sociale în valoare de 250 de lei, vouchere pe care le primesc aproape 2,5 milioane de oameni. 

”Consiliul Concurenței monitorizează constant evoluția prețurilor la produsele alimentare, în special pentru cele de bază care fac parte din coșul de consum. De la începutul pandemiei de Coronavirus, autoritatea a cerut periodic companiilor date pentru diferite produse de bază, pentru a identifica eventualele înțelegeri între firme pentru a crește artificial prețurile. 

Analiză pentru a depista carteluri, în curs

Astfel, la acest moment, autoritatea are în derulare o analiză privind majorarea prețurilor produselor alimentare, în cadrul căreia monitorizează prețurile unor produse de bază săptămânal pentru a depista eventuale carteluri. 

În cazul în care Consiliul Concurenței descoperă indicii despre o posibilă încălcare a Legii Concurenței, va folosi toate instrumentele pe care le are la dispoziție, inclusiv declanșarea de investigații specifice pentru a sancționa practicile anticoncurențiale. 

Mega Image, sancționată în cadrul acestei analize

De altfel, recent, compania Mega Image Image a fost sancționată cu amendă în valoare de 2 milioane euro pentru furnizarea de informații inexacte privind prețurile unor produse de bază. Spre exemplu, din răspunsul Mega Image, în cazul prețului mediu lunar al uleiului de floarea-soarelui de 1 litru, din prima parte a acestui an, rezulta că practica cel mai mic preț la raft dintre retailerii analizați, de 3,69 de lei/litru, preț afișat și în aplicația Monitorul Prețurilor. Produsul nu se regăsea, însă, în magazine la prețul indicat. 

Citește aici mai mult

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel